ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αυτός που δυσφημεί τη χώρα είναι ο Κ. Μητσοτάκης
26 April 2024
Ποιος είναι ο πιο οικονομικός και ο πιο ακριβός προορισμός για το Πάσχα
26 April 2024

Φ. Στάθης στο Δ.Σ. Μουζακίου: "Το μεγαλύτερο έργο που θα υλοποιηθεί ποτέ στο Δήμο Μουζακίου οι αποκαταστάσεις ύψους 81,5 εκατ. ευρώ"

Ως «το μεγαλύτερο έργο που θα υλοποιηθεί ποτέ στο Δήμο Μουζακίου» μέσω του Υπουργείου Υποδομών χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φαν. Στάθης το «πακέτο» των έργων αποκατάστασης ζημιών του “Daniel” στα όρια του ύψους 81,5 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο κατά την επίσκεψή τους στο Μουζάκι απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Β. Φροξυλιά κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 25 Απριλίου.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό με διαφορά που δίνεται στο νομό και το τρίτο μεγαλύτερο στη Θεσσαλία και αυτό δεν έγινε τυχαία και από μόνο του. Έγινε πάρα πολύ δουλειά από ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά μετά τις καταστροφές για να γίνει η καταγραφή» τόνισε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τα στελέχη του Υπ. Υποδομών κ.κ. Γκαραγκάνη και Πολύζο που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή μας και ήταν οι πρώτοι που ήρθαν να κάνουν τις καταγραφές καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την μεγάλη προσπάθεια που έκανε καταγράφοντας 203 σημεία που είχαν υποστεί ζημιές.

Περιγράφοντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ο κ. Στάθης ανέφερε ότι από τα 203 σημεία που υπέδειξε ο Δήμος, το Υπουργείο Υποδομών επέλεξε αρχικά τα 94, στα οποία όπως είπε ο κ. Στάθης συμπεριλαμβάνονταν τα σημαντικότερα από αυτά που πρότεινε ο Δήμος και στην συνέχεια προστέθηκαν και άλλα 10, φτάνοντας έτσι στα 104 ικανοποιώντας σύμφωνα με το Δήμαρχο τις σημαντικότερες ανάγκες.

Προβληματισμός για το δρόμο Μουζάκι – λίμνη Πλαστήρα

.Ο κ. Φροξυλιάς στην ερώτησή του για τα σημεία των αποκαταστάσεων μετέφερε την συνομιλία του με τον κ. Ταχιάο σχετικά με το έργο αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης Μουζακίου με τη λίμνη Πλαστήρα εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την απάντηση του Υφυπουργού ότι θα υλοποιηθεί στη δεύτερη φάση του σχεδιασμού. Θέλοντας να διευκρινίσει το ζήτημα ο Δήμαρχος στην απάντησή του τόνισε ότι η αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που έχει εκ νέου υποστεί ο «Μύλος» Ανθοχωρίου – που είχε αποκατασταθεί όπως μετά τον Ιανό από το Δήμο και την Περιφέρεια, αλλά στη συνέχεια καθ΄ υπόδειξη της Δ/νσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας ο δρόμος έκλεισε- συμπεριλαμβάνεται στα 104 σημεία.

.«Η αποκατάσταση στο Μύλο Ανθοχωρίου είναι το πιο κοστοβόρο έργο σε όλη τη Θεσσαλία» τόνισε ο κ. Στάθης και σημείωσε ότι επειδή μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης που έχει αυστηρά όρια για τη χρηματοδότηση και που χρηματοδοτεί γέφυρες και όχι αποκαταστάσεις θα δοθεί προτεραιότητα στις γέφυρες και μετά στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος προχωρά ήδη στην αποκατάσταση κατολίσθησης μήκους περίπου 200 μέτρων στο δρόμο μετά το Ανθοχώρι προς την Κερασιά ώστε να υπάρχει πρόσβαση μέσα από το χωριό

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%86-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4-%CF%83-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%8D%CF%88%CE%BF%CF%85%CF%82-81%2C5-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: