Δημοπρατείται το έργο «Καθαρισμός ποταμών και ρεμάτων Π.Ε. Καρδίτσας»
10 August 2023
Τουρκία: Στη Μεσόγειο βγαίνει το γεωτρύπανο Abdulhamid Han
10 August 2023

Χαβάη: Εικόνες καταστροφής από τις πυρκαγιές- Απόλυτη καταστροφή στην πόλη Λαχάινα (φωτογραφίες)

Οι ισχυροί άνεμοι από τον τυφώνα Ντόρα αναζωπύρωσαν τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στη Χαβάη, καταστρέφοντας την ιστορική πόλη Λαχάινα στο νησί Μάουι και σκορπώντας τον πανικό στους κατοίκους που αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή. Περίπου 2.100 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, ενώ τρεις μεγάλες πυρκαγιές παραμένουν ενεργές και εκτός ελέγχου στο Μάουι. Πύρινα μέτωπα καίνε επίσης στο Μπιγκ Άιλαντ, γνωστό και ως νησί της Χαβάης, γειτονικό νησί με το Μάουι.

Η πόλη Λαχάινα «σχεδόν ολοσχερώς καεί», όπως ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αμερικανός γερουσιαστής από την πολιτεία Μπράιαν Σατς.  Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Μάουι. Το σύστημα υγείας του Μάουι έχει κατακλυστεί από ανθρώπους με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. «Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να προσπαθούν να θέσουν τις πυρκαγιές υπό έλεγχο και οι πρώτοι μας διασώστες βρίσκονται σε λειτουργία έρευνας και διάσωσης», είπε ο Σατς.

Οι εικόνες από το νησί Μάουι αποκαλύπτουν την καταστροφή: καπνοί να σκεπάζουν τα πάντα, καμμένα αυτοκίνητα, σπίτια και σκάφη.  «Μοιάζει σαν κάτι βγαλμένο από ταινία, πολεμική ταινία», όπως το έθεσε η Chrissy Lovitt στο Hawaii News Now.

Σύμφωνα με τις αρχές, είναι ακόμα δύσκολο να προσδιοριστεί η πραγματική έκταση της ζημιάς στο Μάουι. Παράλληλα, έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες παραμένουν χωρίς ρεύμα ή κινητή τηλεφωνία λόγω των πυρκαγιών και οι Υπηρεσίες Εκτάκτου Ανάγκης στο δυτικό Μάουι διακόπηκαν την Τετάρτη.

EPA/CARTER BARTO
Dustin Johnson/Handout via REUTERS
Mason Jarvi/Handout via REUTERS
REUTERS/Marco Garcia
Jeff Melichar/TMX/via REUTERS
Mason Jarvi/Handout via REUTERS
Zeke Kalua/County of Maui/Handout via REUTERS
Dustin Johnson/Handout via REUTERS
REUTERS/Marco Garcia
REUTERS/Marco Garcia

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: