Ανδρουλάκης: Να εμποδίσουμε τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας
14 February 2023
«Τελεσιδικεί» η ΚτΠ για δύο έργα ψηφιοποίησης 170 εκατ.
14 February 2023

Χαβάη: Τρομακτική βουτιά αεροσκάφους προς τον ωκεανό λίγο μετά την απογείωση

Ένα αεροσκάφος 777 της United Airlines που έφυγε από τη Χαβάη τον Δεκέμβριο βυθίστηκε προς τον ωκεανό για 21 δευτερόλεπτα λίγο μετά την απογείωση και έφτασε σε απόσταση 800 ποδιών από το επίπεδο της θάλασσας, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης της πτήσης.

Ούτε η United ούτε η FAA ανέφεραν ότι κάποιος τραυματίστηκε στην πτήση 1722 της United στις 18 Δεκεμβρίου.

Η βουτιά σημειώθηκε λίγο περισσότερο από ένα λεπτό μετά την απογείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Twitter

Το αεροπλάνο έχασε περισσότερο από το μισό του υψόμετρο και έφτασε σε απόσταση 775 ποδιών από το επίπεδο της θάλασσας, σύμφωνα με τα δεδομένα του FlightRadar24. Το αεροπλάνο κέρδισε ταχύτητα καθώς έπεσε 1.425 πόδια από τα 2.200 πόδια πριν ξαναβρεί την άνοδό του από το Kahului στο νησί Maui.

Σαν τρενάκι του λούνα παρκ

Ο Rod Williams II και η οικογένειά του κάθονταν κοντά στο πίσω μέρος του αεροπλάνου όταν το Boeing 777 έκανε μια τρομακτική βουτιά λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Kahului στη Χαβάη. Ο Williams δήλωσε στο CNN ότι το αεροπλάνο φαινόταν να πετάει κανονικά στην αρχή, αλλά στη συνέχεια είπε ότι το αεροπλάνο ανέβηκε με «ανησυχητικό ρυθμό» για μερικά δευτερόλεπτα. «Ήταν σαν να ανεβαίνεις στην κορυφή ενός τρένου του λούνα παρκ. Ήταν σε εκείνο το σημείο», σημείωσε ο Williams. «Υπήρχαν αρκετές κραυγές στο αεροπλάνο. Όλοι ήξεραν ότι κάτι ήταν ασυνήθιστο ή τουλάχιστον ότι αυτό δεν ήταν φυσιολογικό».

Στη συνέχεια το αεροπλάνο πραγματοποίησε μια «δραματική βουτιά με τη μύτη προς τα κάτω» για περίπου οκτώ έως 10 δευτερόλεπτα πριν ανέβει και πάλι απότομα και συνεχίσει κανονικά την πτήση του.

Η United δήλωσε ότι διεξήγαγε έρευνα με την FAA και το συνδικάτο των πιλότων «που τελικά οδήγησε στο να λάβουν οι πιλότοι πρόσθετη εκπαίδευση», προσθέτοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται. Οι πιλότοι έχουν συνολικά 25.000 ώρες πτήσης. «Το πλήρωμα πτήσης της United Airlines ανέφερε το περιστατικό στην FAA στο πλαίσιο ενός εθελοντικού προγράμματος αναφοράς ασφάλειας. Ο οργανισμός εξέτασε το περιστατικό και έλαβε τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε η FAA στο CNN.

Αν και ο καιρός την ακριβή ώρα δεν είναι σαφής, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι η ημέρα αυτή αποτέλεσε ημερήσιο ρεκόρ βροχόπτωσης στο Kahului. Το περιστατικό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα Air Current.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: