Πρώτη παράταση για την αποκατάσταση υποδομών από "Ιανό" σε Κερασιά και Κρυονέρι
13 November 2023
Intrakat’s priorities after Aktor acquisition
13 November 2023

Χαμάς: Διαψεύδει τον Νετανιάχου για την προσφορά 300 λίτρων καυσίμων

Τους ισχυρισμούς Νετανιάχου διέψευσε η Χαμάς απόψε, καθώς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε νωρίτερα ότι έκανε πρόταση στην οργάνωση για παράδοση 300 λίτρων καυσίμων που προορίζονταν για χρήση στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα.

«Η προσφορά υποτιμά τον πόνο και την ταλαιπωρία των ασθενών που είναι παγιδευμένοι μέσα χωρίς νερό, τρόφιμα ή ηλεκτρικό ρεύμα. Η ποσότητα (των καυσίμων) δεν επαρκεί για να λειτουργήσουν οι γεννήτριες του νοσοκομείου για περισσότερα από 30 λεπτά» ανέφερε η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι η Χαμάς δεν συνδέεται με τη διοίκηση του νοσοκομείου Αλ Σίφα «ούτε με τις δομές λήψης αποφάσεων» του ιδρύματος. «Το νοσοκομείο υπόκειται αποκλειστικά στο παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας», πρόσθεσε.

Μπ. Νετανιάχου: Η Χαμάς αρνήθηκε προσφορά καυσίμων

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε σήμερα πως προσέφερε καύσιμα στο νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας, το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του αφού εξαντλήθηκαν τα καύσιμά του, όμως οι μαχητές αρνήθηκαν να τα παραλάβουν.

Ο Νετανιάχου απαντούσε σε ερώτηση του αμερικανικού δικτύου NBC News αν οι ισραηλινοί ισχυρισμοί πως η Χαμάς έχει θέση διοίκησης κάτω από το κύριο νοσοκομείο της Γάζας δικαιολογούν το να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών και μωρών.

“Αντίθετα, στην πραγματικότητα προσφερθήκαμε, χθες βράδυ, να τους δώσουμε αρκετά καύσιμα για να λειτουργήσουν το νοσοκομείο, να λειτουργήσουν τις θερμοκοιτίδες και ούτω καθεξής, επειδή δεν έχουμε καμία απολύτως μάχη με τους ασθενείς ή τους αμάχους”, είπε ο Νετανιάχου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: