Κυριακή (6/11): 44 θετικά rapid tests στην Καρδίτσα
6 November 2022
Κτηματολογικό Γραφείο Καρδίτσας: Μηνιαία αναστολή συναλλαγών για ακίνητα αρμοδιότητας του πρώην Υποθηκοφυλακείου Παλαμά
7 November 2022

Χρήζει παρέμβασης ο αύλακας μεταξύ 3ου ΓΕΛ και νέου Κλειστού Γυμναστηρίου (+Φωτο)

Την αίσθηση ότι ο προαύλιος χώρος του 3ου ΓΕΛ Καρδίτσας εφάπτεται με τον προαύλιο χώρο του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας έχουν οι περισσότεροι συμπολίτες που διέρχονται από την οδό Ζαφειροπούλου αφού τα δύο ακίνητα γειτνιάζουν.

Μια προσεκτικότερη ματιά όμως ανατρέπει αυτή την εντύπωση καθώς μεταξύ των δύο οικοπέδων υπάρχει μια… ζώνη πλάτους από 1 έως 2 μέτρα στα πιο πλατιά σημεία της που χωρίζει τα δύο δημοτικά ακίνητα.

.Πρόκειται για τμήμα παλιού αύλακα συλλογής και απορροής υδάτων που σήμερα ξεκινάει από το ύψος του περιφερειακού δρόμου που εφάπτεται με την νότια πλευρά των δύο οικοπέδων και διακόπτεται στην οδό Ζαφειροπούλου. Ένα μεγάλο τμήμα του είναι καλυμμένο με βάτα και άλλη βλάστηση που αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα, καθώς λόγω των δύο περιφράξεων και της στενότητας του χώρου δεν είναι εύκολο να καθαριστεί.

Στον αύλακα, πέρα από νερά του προαυλίου του σχολείου καταλήγουν, όπως διαπιστώσαμε επισκεπτόμενοι το σημείο και …μπάλες που αν μεν πέσουν στο καθαρότερο τμήμα του εντοπίζονται και ανασύρονται από τους μαθητές που έχουν πρόσβαση στον αύλακα από διάφορα σημεία της περίφραξης του σχολείου που σ’ αυτή την πλευρά είναι σε κακή κατάσταση. Αν όμως πέσουν στο τμήμα του, όπου αναπτύσσονται βάτα δεν είναι εύκολο ούτε καν να εντοπιστούν και χάνονται.

.Γεγονός είναι ότι το συγκεκριμένο σημείο χρήζει  παρέμβασης -που ίσως θα έπρεπε να γίνει κατά τα αρχικά στάδια κατασκευής του Κλειστού και να μην αφεθεί μεταξύ δύο περιφράξεων μια τόσο στενή ζώνη που δεν μπορεί καν να καθαριστεί – , γιατί η σημερινή του εικόνα δεν είναι καλή και υποβαθμίζει αισθητικά και τις δύο υποδομές και ιδίως το σχολείο δημιουργώντας και άλλα προβλήματα καθώς κρατά νερά και μετατρέπεται σε έλος.

.Απαιτείται συνεργασία Δήμου και ΔΕΥΑΚ, ώστε αν ο αύλακας εξυπηρετεί υπαρκτές ανάγκες απορροής υδάτων από το σχολείο ή ακόμα και από το παρακείμενο Κλειστό Γυμναστήριο να εξεταστεί η δυνατότητα να γίνει κλειστός με αγωγό και φρεάτια και να σκεπαστεί, ώστε ο χώρος να εξυγιανθεί, αν όμως πλέον με την κατασκευή του περιφερειακού και του Κλειστού δεν είναι λειτουργικός, να μπαζωθεί και ο χώρος να εξωραϊστεί με την κατασκευή νέας περίφραξης του σχολείου ή ακόμα και την ενοποίηση των δύο οικοπέδων.

Κωστής Κριτσιάνης 

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-3%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: