Περού: Χάθηκαν τα ίχνη ενός αεροσκάφους Mirage που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση
12 April 2024
Πομπηία: Στο φως τοιχογραφίες εμπνευσμένες από τον Τρωικό Πόλεμο
12 April 2024

Χρ. Τριαντόπουλος από την Καρδίτσα: Εντός του Απριλίου ξεκινάει το πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων του Παλαμά (+Βίντεο)

Εντός του Απριλίου επιδιώκεται να ξεκινήσει η υλοποίηση προγράμματος επιχορήγησης των επιχειρήσεων του Παλαμά και της Φαρκαδόνας με το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας για την υποβολή των δηλώσεων των επιχειρήσεων ενώ το Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του Thessaly Pass για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και στην περιοχή μας.

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικης Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλος στο περιθώριο συσκέψεων που οργανώθηκαν στο ΕΒΕ με τα στελέχη που υλοποιούν την Κρατική Αρωγή και εν συνεχεία με εκπροσώπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής του Παλαμά.

.Ειδικότερα σε δηλώσεις του ο κ. Τριαντόπουλος προνήγγειλε το άνοιγμα της πλατφόρμας εντός των επόμενων ημερών όπου οι επιχειρήσεις θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά δηλώσεις για να λάβουν επιχορήγηση,- το ύψος της οποίας δεν είναι ακόμα γνωστό- στο πλαίσιο του προγράμματος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και με την ΑΑΔΕ και το Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Όσον αφορά το Thessaly Pass, ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι τρέχουν οι διαδικασίες σε συνεργασία με το Υπ. Ψηφιακής Διιακυβέρνησης ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή του τον Ιούνιο με την μορφή μιας άυλης ψηφιακής κάρτα που θα περιλαμβάνει οικονομική ενίσχυση ως κίνητρο για επισκέπτες εκτός νομού για να επισκεφθούν την λίμνη Πλαστήρα στην περιοχή μας και τις άλλες περιοχές με τουριστική δραστηριότητα της Θεσσαλίας, όπως τα ορεινά των Τρικάλων, τα παράλια της Λάρισας και το Πήλιο.

Ο κ. Τριαντόπουλος αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης της Κρατικής Αρωγής τόνισε ότι όσον αφορά το σκέλος των επιχειρήσεων οι διαδικασίες τρέχουν ώστε σύντομα να δοθεί η προκαταβολή 50% της συνολικής αποζημίωσης, ενώ όσον αφορά τους αγρότες λόγω της πληθώρας των αιτήσεων η διαδικασία είναι πιο πίσω καθώς απαιτείται να ολοκληρωθούν οι αυτοψίες αλλά με τις νέες προσλήψεις συνεργατών που έγιναν μέσω της Περιφέρειας εκτίμησε ότι οι ρυθμοί θα επιταχυνθούν

Οσον αφορά ζητήματα οριοθέτησης που αφορούν επιχειρήσεις εντός της Καρδίτσας ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι εξετάζεται η προοπτική επέκτασης της οριοθέτησης αλλά αυτό αφορά μικρό αριθμό επιχειρήσεων

Τέλος ερωτηθείς για την πορεία του ζητήματος της μετεγκατάστασης της Μεταμόρφωσης και του Βλοχού ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι θα υπάρχει νέα σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη. Ήδη όπως είπε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στην προεργασία για την Μεταμόρφωση, ενώ με βάση τα στοιχεία που εστάλησαν για το αίτημα μερίδας κατοίκων του Βλοχού που δεν είναι καθολικό θα υπάρξει επεξεργασία των δεδομένων και την Πέμπτη θα υπάρξουν νεότερα.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%87%CF%81-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: