Ζελένσκι: Στις 26 Σεπτεμβρίου οι συναντήσεις με Μπάιντεν και Χάρις
20 September 2024
Ήττα με το «καλησπέρα» για την «Μπάρτσα» στο νέο C.L.
20 September 2024

Χρ. Τριαντόπουλος από την Καρδίτσα: 3,5 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις του Παλαμά που εντάχθηκαν στο ειδικό σχήμα στήριξης (+Φωτο +Βίντεο)

Στα 3,5 εκατ. ευρώ περίπου ανέρχεται το ύψος των χρημάτων που πιστώθηκαν σήμερα στις επιχειρήσεις του Παλαμά που έχουν ενταχθεί στο ειδικό σχήμα στήριξης που υλοποιείται μέσα από την πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ‘mybusinesssupport’ και αφορά «επιχειρήσεις – πλην αγροτικών εκμεταλλεύσεων – που είχαν έδρα ή υποκατάστημα στον Δήμο Παλαμά και στον Δήμο Φαρκαδόνας – στις επιχειρήσεις του οποίου πιστώθηκαν περίπου άλλα τόσα χρήματα-  που επλήγησαν έντονα από τις πλημμύρες.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε  ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα «Κρατική αρωγή και Daniel, πορεία υλοποίησης ένα χρόνο μετά» που διοργάνωσε απόψε το Επιμελητήριο Καρδίτσας στην αίθουσα εκδηλώσεων, ενώ όπως είπε πληρωμές έγιναν και σε τουριστικές επιχειρήσεις του τουριστικού τομέας της περιοχής της λίμνης Πλαστήρα που έχουν ενταχθεί στο σχήμα που αφορά «επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα σε περιοχές που επλήγησαν λόγω της μη ασφαλούς πρόσβασης και της ακαταλληλότητας των υδάτων.

Ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε ότι η πλατφόρμα παραμένει ανοικτή για τη β’ φάση των σχημάτων μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου 2024 και κάλεσε και άλλες επιχειρήσεις που πληρούν τις προυποθέσεις να υποβάλουν αίτηση για ενταχθούν για να λάβουν τη σχετική επιχορήγηση ως το τέλος Σεπτεμβρίου  που θα στηρίξει την προσπάθειά τους να ανακάμψουν.

Ξεκινά η επαυξημένη προκαταβολή του 86%

Η δεύτερη σημαντική ανακοίνωση του κ. Τριαντόπουλου είναι ότι από σήμερα ξεκίνησε η έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων για την καταβολή της επαυξημένης προκαταβολή της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επεκτείνεται εμπροσθοβαρώς και το ποσοστό της προκαταβολής αυξάνεται από το 50% στο 86% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής και ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν και ι πληρωμές για τους πρώτους 16.000 δικαιούχους που έχουν ολοκληρώσει ήδη τη διαδικασία της προκαταβολής.

Δηλαδή, μέσω της προκαταβολής καλύπτεται το 60% της εκτιμηθείσας ζημιάς και το υπόλοιπο 10% της εκτιμηθείσας ζημιάς (ή το 14% της επιχορήγησης) θα καταβληθεί σε επόμενη φάση μέσω της εξατομικευμένης ολοκλήρωσης της διαδικασίας για κάθε δικαιούχο και αφού ολοκληρωθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η χορήγηση της προκαταβολής του 86% της κρατικής αρωγής, σε συνέχεια της αποστολής των στοιχείων από την Περιφέρεια – η οποία και θα συνεχίσει να έχει τη στήριξη από την πλευρά του Υπουργείου για την προώθηση του έργου της κρατικής αρωγής.

Η διαδικασία όπως ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος θα συνεχιστεί και για τους υπόλοιπους καθώς θα προωθούνται τα ανάλογα στοιχεία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σημειώνεται, πως η χορήγηση της επαυξημένης προκαταβολής του 86% της κρατικής αρωγής αφορά τόσο τους περίπου 16.000 δικαιούχους που έχουν ολοκληρώσει ήδη τη διαδικασία της προκαταβολής, όσο και αυτούς που ακόμα δεν έχουν λάβει.

Εμπροσθοβαρής επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης

Γενικότερα όσον αφορά συνολικά την υλοποίηση του πλαισίο της Κρατικής Αρωγής στην Καρδίτσα και τη Θεσσαλία κατά τον ένα χρόνο από τον Daniel ανέφερε ότι μέχρι τώρα μόνο μέσω Κρατικής Αρωγής και των σχημάτων που υλοποιεί έχουν καταβληθεί 270 εκατ. ευρώ.

«Αν σ’αυτό προσθέσουμε και τα σχήματα του ΕΛΓΑ και τα σχήματα που υποστηρίζονται από το ΥΠΑΑΤ ξεπερνάμε τα 600 εκατ. ευρώ που έχουν καταβληθεί ήδη. Επίσης προχωράμε  στο σχήμα της  εμπροσθοβαρούς επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης, έτσι ώστε οι πολίτες που έχουν λάβει το α’ τρίμηνο με μια υπεύθυνη δήλωση να μπορούν να λάβουν τα χρήματα για τη συμπλήρωση του έτους όσοι τα σπίτια τους έχουν χαρακτηριστεί κατάλληλα και έως και 15 μήνες για τις περιπτώσεις σπιτιών που έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα ή κόκκινα με την πρόβλεψη – σε περίπτωση που εκ των υστέρων κριθεί κάποιος ως μη δικαιούχος – να επιστρέφεται το επίδομα εις διπλούν.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%87%CF%81-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-3%2C5-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: