Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα μυστικά της Καρολάιν – Ούτε η μητέρα της γνώριζε τι βίωνε
19 June 2021
Πράσινο Κίνημα: Διαχείριση του προσφυγικού, με εφαρμογή της φέρουσας ικανότητας κάθε περιοχής
20 June 2021

Χυμοί για να μειώσετε το διαβήτη τύπου 2 σε μια εβδομάδα

Ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη ή όταν αντιδρά σε αυτή ή και τα δυο μαζί.

Χυμοί για να μειώσετε το διαβήτη τύπου 2 σε μια εβδομάδα. Ο διαβήτης είναι μια χρόνια ασθένεια που εμφανίζεται όταν το σώμα δεν μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτή η ασθένεια μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες όπως σε γενετικούς παράγοντες, παχυσαρκία, στρες, κακή διατροφή, άλλες ασθένειες, επεμβάσεις, φάρμακα, ιούς.

Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη ή όταν αντιδρά σε αυτή ή και τα δυο μαζί. 

Ποια είναι τα είδη του διαβήτη;

 διαβήτη τύπου 2 και μετρητης

Υπάρχουν δυο είδη διαβήτη και το κάθε είδος έχει διαφορετικές αιτίες και παράγοντες κινδύνου:

  • Διαβήτης τύπου 1: είναι ένα είδος διαβήτη που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά προσβάλλει κυρίως παιδιά, έφηβους και νεαρούς ενήλικες. Με αυτό το είδος διαβήτη, το σώμα δεν μπορεί να παράγει ινσουλίνη ή παράγει πολύ μικρή ποσότητα επειδή τα κύτταρα που ευθύνονται για την παραγωγή της σταματούν να λειτουργούν σωστά. Σε αυτή την περίπτωση, η λύση είναι να κάνετε καθημερινά μια ένεση ινσουλίνης, η δοσολογία της οποίας θα πρέπει να υποδεικνύεται από το γιατρό σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.
  • Διαβήτης τύπου 2: Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος διαβήτη. Επηρεάζει συνήθως ηλικιωμένους ανθρώπους, άνω των 60,  αλλά στις μέρες μας προσβάλλονται επίσης και άνθρωποι νεότερης ηλικίας λόγω παχυσαρκίας και κακής διατροφής. Σε αυτή την περίπτωση, ο διαβήτης ανιχνεύεται συνήθως όταν βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από αυτή την ασθένεια.

Ποια είναι τα συμπτώματα του διαβήτη;

Ο διαβήτης τύπου 2 αναπτύσσεται αργά στους περισσότερους ασθενείς και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παρουσιάζονται συμπτώματα παρά μόνον όταν η ασθένεια έχει ήδη προχωρήσει αρκετά.

Μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν λόγω του διαβήτη είναι, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  • Συχνοουρία.
  • Διαρκής δίψα.
  • Κόπωση.
  • Αργή επούλωση.
  • Επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.
  • Τριχόπτωση και απώλεια δοντιών.
  • Υπερβολική απώλεια βάρους.
  • Θολή όραση.

Γίνεται να ελέγξουμε φυσικά το διαβήτη;

 διαβήτη τύπου 2

Αν και οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη, θα πρέπει να βρίσκονται υπό την παρακολούθηση κάποιου γιατρού προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι όλα βαίνουν καλώς, ιδιαίτερα χρήσιμες είναι και ορισμένες φυσικές θεραπείες που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσουν στον έλεγχο του διαβήτη. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το διαβήτη τύπου 2 και θα σας παρουσιάσουμε θεραπείες που θα μπορέσουν να προωθήσουν την παραγωγή ινσουλίνης. Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, ίσως κάποιοι από τους παρακάτω χυμούς να σας βοηθήσουν.

Χυμός με σπανάκι, καρότο και σέλινο για τον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2

 διαβήτη τύπου 2 και σπανακι

Αυτός ο χυμός συνδυάζει τις ιδιότητες του σπανακιού, των καρότων και του σέλινου για να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Οφέλη:

  • Το καρότο είναι μια τροφή πλούσια σε κάλιο, απαραίτητη για την εξισορρόπηση των επιπέδων νατρίου – πολύ συχνά συσχετίζεται με την υπέρταση (υψηλή πίεση του αίματος). Αυτή η τροφή ρυθμίζει επίσης το αίμα και βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων όρασης σε ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη. Μάθετε περισσότερα στην έρευνα των Δρ. Bennet et. al εδώ.
  • Το σπανάκι από την πλευρά του περιέχει ασβέστιο, βήτα καροτίνη και βιταμίνες Α και C, που παρέχουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του σακχάρου στο αίμα. Το σέλινο περιέχει κάλιο και μαγνήσιο τα οποία προσφέρουν σημαντικά οφέλη στο καρδιαγγειακό σύστημα. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινα μήλα, τα οποία θα μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα χάρη στην περιεκτικότητά τους σε μηλικό οξύ.

Υλικά

  • 3 χούφτες σπανάκι
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 1 καρότο
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 αγγούρι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Καθαρίζετε και ξεφλουδίζετε το μήλο και το καρότο. Στη συνέχεια, τα τοποθετείτε στο μπλέντερ και τα αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό για να διευκολύνετε περισσότερο την ανάμειξή τους.

Χυμός με λαχανάκια Βρυξελλών και φρέσκα φασολάκια

Όπως ακριβώς και ο παραπάνω χυμός, αυτό το ρόφημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της πίεσης του αίματος.

Οφέλη:

Τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα φρέσκα φασολάκια είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και σε βιταμίνη Β6 που είναι απαραίτητα για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Και τα δυο υλικά αποτελούν επίσης μια φυσική πηγή φυτικής ινσουλίνης. Διαβάστε σχετική έρευνα εδώ.

Υλικά

  • 10-12 λαχανάκια Βρυξελλών
  • 2 κούπες φρέσκα φασολάκια
  • 1 λεμόνι, χωρίς τη φλούδα του
  • 1 αγγούρι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Καθαρίζετε καλά όλα τα υλικά και τα αναμειγνύετε σε ένα μπλέντερ μαζί με λίγο νερό για να διευκολύνετε την ανάμειξή τους.

Σας προτείνουμε να πίνετε καθημερινά οποιονδήποτε από τους παραπάνω χυμούς με άδειο στομάχι για να μειώσετε το διαβήτη τύπου 2.

meygeia.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: