Οικοτουρισμός σε Πελοπόννησο και Κρήτη
24 July 2024
«Τ’ αστέρια λάμπουν κάτω από την Ακρόπολη»
24 July 2024

Χωρίς μεγάλα προβλήματα εξελίσσεται ως τώρα η αντιπυρική περίοδος στην Π.Ε. Καρδίτσας

Σε μία πολλή δύσκολη από πλευράς καιρικών συνθηκών χρονιά, η αντιπυρική περίοδος στο νομό μας εξελίσσεται χωρίς μεγάλα προβλήματα και χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν σημειωθεί περιστατικά που να προκαλέσουν ανησυχία.

Παρόλα αυτά βρισκόμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου και απαιτείται πολλή μεγάλη προσοχή και πολύπλευρη προσπάθεια για να φθάσουμε στο τέλος της χωρίς να έχουν καταγραφεί περιστατικά μεγάλης έντασης.

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο επιχειρησιακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Π.Ε. Καρδίτσας κ. Φούκας επισημαίνοντας παράλληλα πως απαιτήθηκαν παρεμβάσεις τόσο σε πεδινό όσο και σε ορεινό όγκο αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα οι εστίες. Οι οποίες συμπλήρωσε, ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία απόρροια των καιρικών συνθηκών.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Καρδίτσας συμβάλλουν στην αντιμετώπιση μετώπων εκτός νομού αλλά και εκτός περιφέρειας και μας ενημέρωσε πως την Τετάρτη 24 Ιουλίου, δυνάμεις από την περιοχή μας συνδράμουν στην Φωκίδα.

Σε ότι αφορά την επάρκεια των δυνάμεων σε επίπεδο νομού με δεδομένο ότι πυροσβέστες από την περιοχή μας μεταβαίνουν σε άλλες, μας απάντησε ότι σε όλες τις περιπτώσεις που συνδράμουμε εκτός νομού οι εναπομείνασες δυνάμεις τίθενται σε μερική επιφυλακή και υπάρχει επάρκεια.

Ακολούθως απαντώντας σε άλλο ερώτημα μας υπογράμμισε ότι όταν είχαμε δείκτη επικινδυνότητας 3 υπήρχε ενεργοποίηση και εθελοντικών οργανώσεων για επιτήρηση όπως και του στρατού και της αστυνομίας που όλοι βοήθησαν και θα συνεχίσουν να βοηθούν όταν απαιτηθεί.

Τέλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην αδιαφορούν αναλαμβάνοντας και αυτοί το κομμάτι της ευθύνης που τους αναλογεί στην πυροπροστασία. Προσεκτικοί σε ότι έχει να κάνει με το ανεξέλεγκτο άναμμα φωτιάς, ειδικά για γεωργικά θέματα, υπενθυμίζοντας ότι γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα και να μην αδιαφορούν ενημερώνοντας αμέσως την πυροσβεστική όταν δουν καπνό ή ότι άλλο τους υποψιάσει για πιθανή πυρκαγιά.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%89%CF%82-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80-%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: