Λεβάντα και γυναίκες ❣
18 February 2022
Ο Α. Ακρίβος στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών
18 February 2022

Ψήφισμα συμπαράστασης του δημοτικού συμβουλίου Δ. Μουζακίου στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου, στην τακτική συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου 2022, με την υπ’ αριθμ. 15/2022 ομόφωνη Απόφασή του, ενέκρινε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι διεκδικούν από την κεντρική εξουσία λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έμπρακτη στήριξη για την επιβίωση και παραμονή στα χωριά τους.

Απευθύνει δε, κάλεσμα στην κυβέρνηση να ανταποκριθεί θετικά στα δίκαια αιτήματά τους που επικεντρώνονται κυρίως σε:

1. Δραστική μείωση του πολύ υψηλού σήμερα κόστους παραγωγής.

2. Απαλλαγή από τους φόρους του πετρελαίου για αγροτικές χρήσεις.

3. Σημαντική μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τις παραγωγικές δραστηριότητες αγροτών και κτηνοτρόφων και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

4. Μείωση του Φ.Π.Α. σε μέσα, εφόδια και βασικά είδη παραγωγικής δράσης.

5. Θέσπιση κατώτατων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα για εξασφάλιση  αξιοπρεπούς εισοδήματος που θα βοηθήσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να ανταπεξέλθουν στην καθημερινή μάχη επιβίωσης και στις μεγάλες απαιτήσεις του επαγγέλματός τους.

6. Γρήγορη ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών και έργων για την αντιπλημμυρική προστασία του Νομού Καρδίτσας, αλλά και για την οριστική επίλυση του μείζονος υδατικού ζητήματος στη Θεσσαλία.

7. Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες των ασφαλισμένων και στα νέα κλιματικά δεδομένα, με σαφή πρόβλεψη καταβολής αποζημιώσεων στο 100% της ζημιάς που προκαλείται σε φυτική παραγωγή, ζωικό, πάγιο και έγγειο κεφάλαιο από ακραία καιρικά φαινόμενα.

8. Άμεση εξόφληση όλων των αποζημιώσεων για τις καταστροφές του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» στη βάση δίκαιων εκτιμήσεων και απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών σε μελλοντική επανάληψη παρόμοιων θεομηνιών.

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου ζητά από την κυβέρνηση:

  • Ολοκλήρωση των έργων μεταφοράς νερού από τον Άνω ρου του ποταμού Αχελώου και άμεση λειτουργία του ΥΗΣ Μεσοχώρας.
  • Δρομολόγηση της γρήγορης κατασκευής του Φράγματος Μουζακίου στο φαράγγι του Πάμισου ποταμού, το οποίο αποτελεί το τελικό από την αλυσίδα των συνοδών έργων της μερικής μεταφοράς υδάτων του Αχελώου στο Θεσσαλικό κάμπο. Όλο αυτό το πλέγμα των παρεμβάσεων πρόκειται να αποκαταστήσει οριστικά το περιβάλλον στα εργοτάξια, να εξαλείψει τον μεγάλο σήμερα κίνδυνο εμφάνισης καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων και να δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή Μουζακίου – Αργιθέας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: