Νέα ασφαλτόστρωση στο δρόμο  από Καλαμπάκα προς Κρύα Βρύση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
2 November 2022
Εντυπωσιακή η έκθεση αποφοίτων της ειδικότητας «Ζωγραφική Τέχνη» του Δημόσιου Πειραματικού ΙΕΚ Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο)
3 November 2022

Ψήφισμα του Δ.Σ. Μουζακίου για τους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Σε έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζομένους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου στη συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου 2022.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μουζακίου στην 16η τακτική συνεδρίασή του, η οποία πραγματοποιήθηκε την 25η του μηνός Οκτωβρίου, του έτους 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00, ομόφωνα αποφάσισε:

Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν εξυπηρετήσει επί 19 συνεχόμενα έτη στο μέγιστο δυνατό  βαθμό Ηλικιωμένα άτομα, Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανήμπορούς πολίτες. Έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν πολλές φορές απλήρωτοι, λόγω επανειλημμένων καθυστερήσεων αποστολής των χρημάτων από τα συναρμόδια Υπουργεία και παρόλα αυτά συνέχισαν απρόσκοπτα την εργασία τους. Οι ίδιοι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους έχουν χτίσει αυτό που σήμερα πλέον έχει αναγνωριστεί (ΚΕΔΕ, φορείς, επίσημο κράτος) ως το σημαντικότερο πρόγραμμα Α’ βάθμιας Κοινωνικής Πολιτικής και Α’ βάθμιας Φροντίδας Υγείας των τελευταίων ετών. Διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, στην υγειονομική κρίση με το Covid-19 ήταν στη πρώτη γραμμή σε όλους τους Δήμους της χώρας και ήταν παρών στις συνέπειες του Ιανού για το Δήμο Μουζακίου.

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπ.αριθμ. 1548/2022, οι 1073 εργαζόμενοι από τους συνολικά 2909 του «Βοήθεια στο Σπίτι» μένουν εκτός εργασίας, καθώς η προκήρυξη (σύμφωνα με το ΣΤΕ) κρίνεται ακυρωτέα εν μέρει. Αφαιρεί δηλαδή τη δυνατότητα σε ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων να κάνουν χρήση της ειδικής εμπειρίας η οποία είναι αυτή που καθιστά μοναδικούς τους δεσμούς με την τοπική κοινωνία και τους ωφελούμενους. Επιπλέον 163 εργαζόμενοι με βάσει τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ μένουν εκτός τελικών πινάκων διορισμού.

Ειδικότερα στο Δήμο Μουζακίου 2 εργαζόμενοι είναι εκτός οριστικών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ και άλλοι 3 εργαζόμενοι σε σύνολο 9 επηρεάζονται από την απόφαση του ΣΤΕ.

Ο Δήμος Μουζακίου και το Δ.Σ. του, έχοντας ως δεδομένο αφενός ότι η ποιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών εξαρτάται πρωτίστως από το ανθρώπινο δυναμικό, που όλα αυτά τα χρόνια έχει επιδείξει την αφοσίωσή του στο πρόγραμμα, αναπτύσσοντας αναντικατάστατους δεσμούς με την τοπική κοινωνία, αφετέρου ότι δίνει βάση και προτεραιότητα στη δημιουργία, εξέλιξη και καλυτέρευση των δομών Πρόνοιας, ζητούν την ύπαρξη ειδικής νομοθετικής ρύθμισης συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο των εργαζομένων, που σήμερα υπηρετούν στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επιπλέον θεωρούμε επιτακτικό, κρίσιμο και αναγκαίο την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Το ΔΣ του Δήμου Μουζακίου υπογραμμίζει, ότι είναι αδιαμφισβήτητη η ανάγκη για την αδιάλειπτη συνέχιση του Προγράμματος. Επισημαίνει ακόμη, το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μετά από 19 έτη εργασίας.

Το παρόν ψήφισμα να σταλεί στα αρμόδια υπουργεία και την ΚΕΔΕ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4-%CF%83-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%C2%AB%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9%C2%BB

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: