Αν και οι περισσότεροι δεν προτιμούν τα αυγά τους ωμά για λόγους ασφαλείας, θυμόμαστε όλοι τον Ρόκι Μπαλμπόα να ξυπνάει στις 4 το πρωί και να πίνει μονορούφι 5-6 ωμά αυγά στο ποτήρι. Τι συμβαίνει, όμως, με τη θρεπτική τους αξία και την ασφάλειά μας αν τα καταναλώνουμε σε αυτή τη μορφή και τι διαφοροποιείται με το μαγείρεμά τους;
Ωμή ή μαγειρεμένα: η θρεπτική τους αξία
Πράγματι, το μαγείρεμα μπορεί να καταστρέφει μικρές ποσότητες θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμινών και μετάλλων, καθώς τα ωμά αυγά είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (όπως βιταμίνη Β6 και φυλλικό οξύ), βιταμίνη Ε, χολίνη και στα αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Η διαφορά, όμως, είναι τόσο μικρή, που είναι ασήμαντη.