Πειραιάς: Σύγκρουση σχολικού με ΙΧ
6 February 2024
Vodafone: Increase in revenue from services and ICT projects 
6 February 2024

Ωμά αυγά: Πού διαφέρουν από τα μαγειρεμένα

Αν και οι περισσότεροι δεν προτιμούν τα αυγά τους ωμά για λόγους ασφαλείας, θυμόμαστε όλοι τον Ρόκι Μπαλμπόα να ξυπνάει στις 4 το πρωί και να πίνει μονορούφι 5-6 ωμά αυγά στο ποτήρι. Τι συμβαίνει, όμως, με τη θρεπτική τους αξία και την ασφάλειά μας αν τα καταναλώνουμε σε αυτή τη μορφή και τι διαφοροποιείται με το μαγείρεμά τους;
Ωμή ή μαγειρεμένα: η θρεπτική τους αξία
Πράγματι, το μαγείρεμα μπορεί να καταστρέφει μικρές ποσότητες θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμινών και μετάλλων, καθώς τα ωμά αυγά είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (όπως βιταμίνη Β6 και φυλλικό οξύ), βιταμίνη Ε, χολίνη και στα αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Η διαφορά, όμως, είναι τόσο μικρή, που είναι ασήμαντη.

Διαβάστε περισσότερα


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/clickatlife/1583238/oma-ayga-poy-diaferoyn-apo-ta-mageiremena/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=oma-ayga-poy-diaferoyn-apo-ta-mageiremena

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: