Το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο από σαπούνι, όμως φέτος κατασκευασμένο από σαπούνι ψυχρής μεθόδου με την τεχνική του embedding.
Βήμα Πρώτο: Κατασκευή των ένθετων
Για τα 6 Χριστουγεννιάτικα Δέντρα των 100 γρ (600 γρ)
156 γρ Ελαιόλαδο
78 γρ Λάδι καρύδας
78 γρ Φοινικέλαιο
52 γρ Λάδι αβοκάντο
52 γρ Καυστική σόδα
130 γρ Νερό απιονισμένο
6 γρ Γαλακτικό νάτριο
6 γρ Άρωμα Ginger slice
½ κ.γ. Πράσινο οξείδιο και ¼ κ.γ. mica emerald lagoon διαλυμένα σε 3 κ.γ. αμυγδαλέλαιο
Καλούπι Σιλικόνης Έλατο 6 θέσεων
Διαδικασία
Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace αρωματίζουμε και χρωματίζουμε όλο το μίγμα. Χυτεύουμε προσεκτικά το σαπούνι στο καλούπι και αφήνουμε για 24 ώρες. Ξεκαλουπώνουμε.
Βήμα Δεύτερο: Γέμισμα με λευκό σαπούνι
Για το βασικό σαπούνι -1 κιλό
240 γρ Ελαιόλαδο
120 γρ Λάδι καρύδας
120 γρ Φοινικέλαιο
80 γρ Λάδι αβοκάντο
80 γρ Καυστική σόδα
206 γρ Νερό απιονισμένο
10 γρ Γαλακτικό νάτριο
10 γρ Άρωμα Ginger slice
1 κ.γ. Λευκό pigment
Καλούπι ξύλινο 1.3 kg με ένθετο σιλικόνης
Διαδικασία
Προετοιμάζουμε το καλούπι μας τοποθετώντας στη σειρά τα 6 έλατα που φτιάξαμε νωρίτερα. Προσέχουμε να τα στηρίξουμε καλά για να μην φύγουν όταν θα χυτεύσουμε το σαπούνι.
Ακολούθως φτιάχνουμε το σαπούνι με την ίδια ακριβώς όπως περιγράφεται παραπάνω.
Πολύ προσεκτικά χυτεύουμε το λευκό σαπούνι γύρω από τα έλατα εωσότου γεμίσει το καλούπι.
Προαιρετικά, μπορούμε να διαλύσουμε λίγη Passionata Mica σε αμυγδαλέλαιο και με ένα σταγονόμετρο να διακοσμήσουμε την κορυφή του σαπουνιού.
Καλύπτουμε προσεκτικά το σαπούνι και το αφήνουμε για 48 ώρες. Κόβουμε και αφήνουμε να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.
Πηγή : candlemaking.gr