Ν. Τζανάκης: Ανδρική ασθένεια και με υψηλή θνησιμότητα ο καρκίνος του πνεύμονα
25 February 2023
«Είναι οικονομικά αγράμματοι και δημαγωγοί»: Ποιοι μπήκαν στο στόχαστρο του Μπάφετ
25 February 2023

Όλα έτοιμα για τους Πανελλήνιους Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου Βετεράνων Αθλητών στη λίμνη Πλαστήρα (+Βίντεο)

Μια σημαντική αθλητική  διοργάνωση, οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου Βετεράνων Αθλητών διεξάγονται την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στη λίμνη Πλαστήρα.

Διοργανωτές είναι ο Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ) και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΕΒΑΣ) Καρδίτσας με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πλαστήρα και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για τη διοργάνωσή δόθηκε το Σάββατο (25/2) συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παν. Νάνου, του  Προέδρου της ΟΕΒΑΣ  κ. Ηλ. Καφφέ Αντιπρόεδρος του ΟΕΒΑΣ. Β. Ζησόπουλου και του εκπροσώπου του ΣΕΒΑΣ Καρδίτσας κ. Γ. Σδόγκου

Όπως ανέφερε εισηγητικά ο κ. Καφφές η διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο πανέμορφο, όπως το χαρακτήρισε, μέρος της λίμνης Πλαστήρα είμαι μια αθλητική γιορτή που μεταδίδει τα μηνύματα του διαχρονικού αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της δια βίου άθλησης. Γι΄ αυτό και υπογράμμισε ότι σημασία δεν έχει η νίκη αλλά η συμμετοχή, γι’ αυτό και ο Δήμος θα βραβεύσει στο τέλους όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

«Τέτοιο αγώνες είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βάλουμε το διαχρονικό αθλητισμό και τη δια βίου άσκηση στην καθημερινότητα και τη ζωή μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παν. Νάνος τόνισε ότι αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των βετεράνων αθλητών να φιλοξενήσει ο δήμος στη λίμνη αυτή τη διοαργάνωση όχι μόνο γιατί ο αθλητισμός είναι κομμάτι τη ζωής και προάγει την ποιότητά της και την υγεία, αλλά και γιατί επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να καταστεί η περιοχή τόπος αθλητικών δραστηριοτήτων και συγκέντρωσης αθλητών από όλη την Ελλάδα

Έχουμε πλάνο πάνω σ΄αυτό αλλά μας ενδιαφέρει πρωτίστως να συνδεθεί με τις εναλλακτικές μορφές άθλησης όπως είναι το περπάτημα το τρέξιμο και άλλες. Πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός η λίμνη Πλαστήρα να πρωταγωνιστήσει ως ένα μεγάλο ανοικτό αθλητικό προπονητικό κέντρο  που ήταν αίτημα δεκαετιών και τώρα είμαστε έτοιμοι να το κατακτήσουμε, καθώς μέσα από τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια προβλέπουμε τη δημιουργία αθλητικού προπονητικού κέντρου στο Νεοχώρι όπως επίσης και αθλητικά κέντρα περιμετρικά της λίμνης και αναβάθμισης των υπαρχόντων εγκαταστάσεων» τόνισε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας τους βετεράνους για την πρόταση συνεργασίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους αγώνες έδωσε ο κ. Ζησόπουλος τονίζοντας ότι θα φιλοξενηθούν αθλητές συνδέσμων του βετερανικού κινήματος από κάθε γωνιά της Ελλάδας Και τόνισε ότι στόχος όλων είναι να στεφθει από επιτυχία και να γίνει θεσμός για τη λίμνη Πλαστήρα

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε μια παραλίμνια διαδρομή με αφετηρία το Βοτανικό Κήπο και τα αγωνίσματα που θα περιλαμβάνει είναι τα 6.000 χλμ΄. Ανδρών – Γυναικών άνω των 70 ετών που θα ξεκινήσει στις 10.30 και τα 8.000 χλμ Ανδρών- Γυναικών από 35-65+.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τις 100 .

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: