Εξελίξεις στο θέμα του Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου Μεσοχώρας.
17 October 2019
Κρέμα ρυτίδων έκφρασης
17 October 2019

Όχι στα προσφυγόπουλα, λένε στην Καρίτσα

“Όχι πρόσφυγες στο χωριό μας”. Είναι η απόφαση της γενικής συνέλευσης των κατοίκων της Καρίτσας του Δήμου Αγιάς, που πραγματοποιήθηκε χθες στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, με μοναδικό θέμα τη φιλοξενία προσφυγόπουλων σε τουριστική επιχείρηση της περιοχής. Μαζί τους συντάχθηκαν και κάτοικοι του Στομίου, του Ομολίου, του Κόκκινου Νερού και του Παλαιόπυργου, που παρευρέθηκαν στη συνέλευση.

Γενική συνέλευση συγκάλεσε το Τοπικό Συμβούλιο Καρίτσας, και όπως δήλωσε ο πρόεδρος κ. Βασίλης Τσάκνης, δέχθηκε πολλές πιέσεις για να μην πραγματοποιηθεί, όμως ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι: «Είναι υποχρέωση του Τοπικού Συμβουλίου να ρωτήσει τους κατοίκους, διότι φοβήθηκαν και ξεσηκώθηκαν».

“Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά τι να κάνουν τα προσφυγόπουλα στην Καρίτσα; Να μένουν κλεισμένα στα ξενοδοχεία; Να τα πάνε σε ειδικές δομές και σε ανάδοχες οικογένειες για να μεγαλώσουν σωστά. Εμείς εδώ θέλουμε τουρίστες. Κακά τα ψέματα, όπου εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες υπήρξαν προβλήματα στον τόπο…”, κατέληξε ο κ. Τσακνής.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαν, από την ιδιοκτήτρια της τουριστικής επιχείρησης που θα φιλοξενήσει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, η άφιξή τους θα γίνει την 1η Νοεμβρίου. Μέχρι τότε σχεδιάζουν να προβούν σε δράσεις με στόχο την ανατροπή αυτής της απόφασης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: