Ασφαλτοστρώνει το δρόμο  από Καλαμπάκα προς Καλομοίρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας
13 October 2022
Πέμπτη (13/10): 62 θετικά rapid tests στην Καρδίτσα, 4 στους Σοφάδες, 2 στον Παλαμά και 1 στο Μουζάκι
14 October 2022

«Όχι» στη διεύρυνση του ωραρίου από τους εργαζόμενους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς (+Βίντεο)

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καρδίτσας στην στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ  αντιδρώντας στην αύξηση του ωραρίου λειτουργίας που θεωρεί ότι προωθεί η κυβέρνηση με «όχημα» το Εθνικό Συμβούλιο Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης που συνεδριάζει το μεσημέρι με θέμα «Διεύρυνση-Επέκταση ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών».

Συμμετοχή στην κινητοποίηση είχαν και οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς Μουζακίου και Αγναντερού, ενώ κανονικά λειτούργησαν οι Παιδικοί Σταθμοί των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων, καθώς σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν εργαζόμενοι, αν και αντίθετοι στην διεύρυνση του ωραρίου δεν είχαν επίσημη ενημέρωση για την κινητοποίηση.

Απ. Ταξιάρχης: Μετατρέπουν τους Παιδικούς Σταθμούς σε … πάρκιγκ παιδιών

.Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας κ. Απ. Ταξιάρχης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην επέκταση  του ωραρίου γιατί συνιστά υποβάθμιση του ρόλου τους, καθώς επιχειρείται από παιδαγωγικές δομές να μετατραπούν σε «πάρκινγκ» παιδιών ή «παιδοφυλακτήρια».

Όπως ανέφερε, οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας δεν αντιλαμβάνονται οτι η διεύρυνση του ωραρίου, το να μπαίνει  ένα παιδί στην αίθουσα με το πρώτο φως της ημέρας και να φεύγει… νύχτα θα έχει αρνητικές συνέπειες στις παιδικές ψυχές.

.«Η θέση μας είναι καθαρή και διαχρονική. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί πρέπει να παρέχουν αγωγή και εκπαίδευση, και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δεν θα δεχθούμε την περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών στα φιλοξενούμενα παιδιά, και κατ’ επέκταση στις οικογένειές τους. Ως ΠΟΕ ΟΤΑ διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, παιδαγωγικού και βοηθητικού τη μονιμοποίηση  των εργαζομένων που απασχολούνται επί 20ετία  με συνεχείς Συμβάσεις Εργασίας (Ε.Σ.Π.Α.).,  Ενιαίο Εκπαιδευτικό-Παιδαγωγικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής, καθώς και κατάργηση των τροφείων και δωρεάν φιλοξενία όλων των παιδιών.» τόνισε  ο κ. Ταξιάρχης, ενώ υπογράμμισε ότι η σημερινή κινητοποίηση  έχει καθαρά προειδοποιητικό χαρακτήρα και αν η κυβέρνηση επιμείνει να υλοποιήσει τα σχέδιά της για διεύρυνση του ωραρίου θα ακολουθήσουν και άλλες, ακόμη πιο δυναμικές, για να αποφευχθεί όπως είπε  η σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μικρά παιδιά, που είναι το μέλλον.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CF%8C%CF%87%CE%B9%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CF%81%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%89%CF%81%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: