Ζελένσκι: Ο Σι μου είπε ότι δεν θα πουλήσει όπλα στη Ρωσία
14 June 2024
Τσίπρας – Ανδρουλάκης: Μία πολιτικά αθώα συνάντηση στην Πλάκα
14 June 2024

1ο Βραβείο για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “BRAVO SCHOOLS 2024”

Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε διαδικτυακά, το απόγευμα της Τρίτης 11-6-2024, ο πανελλήνιος διαγωνισμός “BRAVO SCHOOLS” του οργανισμού Quality Net Foundation.

Η πρωτοβουλία in action for a better world, «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο», συνιστά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία επιδιώκοντας την ενεργό συμμετοχή των Υπεύθυνων Οργανισμών και των Ενεργών Πολιτών στην υιοθέτηση υπευθύνων πρακτικών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες, έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση, χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών.

SOFADES BRAVO1Το σχολείο μας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, διακρίθηκε στο Bravo Schools 2024. Η συμμετοχή του σχολείου μας αναδείχτηκε 1η μεταξύ των καλυτέρων σχολικών προσεγγίσεων στον Παγκόσμιο Στόχο 02 ¨Μηδενική Πείνα¨ στην κατηγορία “Σχολική Δημιουργία ” με μια ταινία με τίτλο ΄Όλοι της γης οι πεινασμένοι – Πεθαίνοντας από πείνα στην αφθονία», ξεχωρίζοντας μεταξύ των 470 συμμετοχών από αντίστοιχα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία που έλαβαν μέρος στη φετινή διαδικασία.

Από αυτή τη διάκριση το σχολείο θα λάβει ως βραβείο έναν διαδραστικό πίνακα.Με τη διάκριση αυτή εντάσσεται το σχολείο μας στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων In Action SDGs Schools Club και οι μαθητές γίνονται πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

SOFADES BRAVO 2Συγχαίρουμε τους 8 εκπαιδευτικούς: Χαρά Παπαδήμου, Νάνσυ Οικονόμου, Εύη Κατσιφού, Θώμη Θεοχάρη, Έφη Μπαρούτα, Αναστασία Μαλιώρα, Γιάννη Καποδίστρια, Μάνθο Σταμάτη και τους μαθητές και μαθήτριες για την προσπάθειά τους!

Δεσμευόμαστε ως σχολική κοινότητα να προωθούμε τα μηνύματα των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και να ενεργοποιούμε όσους μπορούμε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Ο Διευθυντής
Ιωάννης Τασιάς

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/1%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-2%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%E2%80%9Cbravo-schools-2024%E2%80%9D

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: