Μεγάλος σεισμός στην Τουρκία – Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας
24 January 2020
Καρκίνος δεν είναι μόνο οι χημειοθεραπείες!!!
25 January 2020

10 σημάδια ενός τοξικού φίλου

Κάποιοι φίλοι είναι στολίδια, κάποιοι άλλοι είναι φίδια. Και τα φίδια είναι σημαντικό να τα αναγνωρίζουμε και να τα απομακρύνουμε από την ζωή μας.

Υπάρχουν αρκετά σημάδια που θα σου δείξουν ότι ένας άνθρωπος που έχεις στην ζωή σου είναι τοξικός. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις ερωτικές σου σχέσεις. Και οι φίλοι σου μπορεί να γίνουν τοξικοί άνθρωποι που σε κρατάνε πίσω και δεν σου επιτρέπουν να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Πώς θα μάθεις να τους αναγνωρίζεις;

Όπου και να πάτε, υπάρχει δράμα

Τόσο πολύ δράμα, που πάντα περιστρέφεται γύρω από εκείνους. Εσένα απλά σε παίρνει η χιονοστιβάδα τους και δεν μπορείς να ξεφύγεις με τίποτα. Και όσες φορές έχεις δοκιμάσει να πάρεις την σαπουνόπερά τους σοβαρά και να δώσεις μερικές συμβουλές, προφανώς ήρθες αντιμέτωπος με έναν τοίχο.

Είναι νάρκισσοι

Πάντα, ό,τι και να γίνει, πρέπει να αφορά εκείνους. Δεν τους αφορούν τα δικά σου προβλήματα και οι ανησυχίες, επειδή ό,τι συμβαίνει στην δική τους ζωή, αυτόματα θεωρούν ότι είναι πιο σημαντικό και δεν νοιάζονται να μιλήσουν για κάτι άλλο.

Σε ρίχνουν

Δεν παίρνουν στα σοβαρά τις επιτυχίες σου, δεν στηρίζουν τα όνειρά σου, και – σε πολύ ακραίες περιπτώσεις – θα σε χτυπήσουν όταν είσαι πιο χαμηλά. Δεν νιώθεις ποτέ στήριξη από αυτούς τους φίλους, εκείνοι όμως έχουν δεδομένη την δική σου.

Σε ανταγωνίζονται

Ακόμα χειρότερα, επειδή είναι ένα (σατανικό) πράγμα να μην στηρίζουν τα όνειρά σου. Είναι όμως ένα εντελώς διαφορετικό (και σατανικότερο) πράγμα να βασίζουν την σχέση σας στον ανταγωνισμό. Οι αληθινοί φίλοι δεν χάνουν ευκαιρία να σηκώσουν ο ένας τον άλλο.

Σε κοπιάρουν

Εναλλακτικά, έχουμε το φαινόμενο «Νέα Γυναίκα Μόνη Ψάχνει». Που είναι εξίσου τρομακτικό, αλλά και σούπερ ενοχλητικό. Τα άτομα που δεν έχουν δικές τους ιδέες και οικειοποιούνται κομμάτια της προσωπικότητας των φίλων τους συνήθως δεν είναι και οι πιο καλοί φίλοι…

Ξεπερνούν τα όρια

Δεν τους ενδιαφέρει αν κάνουν πράγματα που εσένα σε ενοχλούν, και δεν τους ενδιαφέρει αν παραπονεθείς για κάτι τέτοιο. Θα συνεχίσουν να σου σπάνε τα νεύρα, με την πρόφαση ότι αν δεν μπορείς να τους δεχτείς με τα ελαττώματά τους, τότε δεν αξίζεις να είσαι φίλος τους. Δεν πάει έτσι, όμως.

Έχουν συνεχώς την ανάγκη σου

Προβλήματα στη δουλειά. Προβλήματα γκομενικά. Γενικευμένη γκρίνια. Ό,τι και να χρειάζονται από εσένα, μπορείς να το περιγράψεις με δύο μόλις λέξεις: Συναισθηματική κόπωση. Όλη την ώρα.

Ζηλεύουν τους άλλους φίλους σου

Εντάξει, αν παίξει όμως τέτοια κατάσταση, έχεις επίσημα το δικαίωμα να φύγεις τρέχοντας.

Σε κάνουν να νιώθεις υπεύθυνος για εκείνους

Με την συμπεριφορά τους, είναι σαν να σε αντιμετωπίζουν λιγότερο ως έμπιστο φίλο και περισσότερο ως κάποιου είδους κηδεμόνα τους. Που σημαίνει ότι όταν κάνουν την ζωή τους μαντάρα (και μετά ζητούν την βοήθειά σου) είναι πολύ εύκολο να νιώσεις προσωπικά υπεύθυνος για τα δεινά που περνούν.

Υποκρίνονται

Θα ζητήσουν πολλά από εσένα, αλλά δεν θα σε αφήσουν να παραπονεθείς πως ζητούν κι αυτί πολλά. Θα σου φορτωθούν, αλλά δεν θα είναι ποτέ έμπρακτα εκεί για εσένα. Όταν απαιτείς ή θεωρείς κάτι δεδομένο από έναν φίλο σου αλλά δεν το ανταποδίδεις, τότε μάλλον κάποια στιγμή θα μείνεις χωρίς φίλους…

Πηγή : in2life.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: