
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Θεοδ. Λιβάνιου εντάχθηκε προς χρηματοδότηση η πράξη «Αποκατάσταση και συντήρηση Βιολογικού Καθαρισμού Σοφάδων από τη ΔΕΥΑ Σοφάδων» ύψους 100.000 ευρώ.
Δικαιούχος του έργου είναι το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) με το οποίο όπως σας έχει
ενημερώσει το
KarditsaLive.Net σε προηγούμενο ρεπορτάζ έχει κάνει προγραμματική σύμβαση ο Δήμος Σοφάδων για την εκτέλεση κάποιων έργων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η απόφαση του κ. Λιβάνιου το πρόσφατο πλημμυρικό φαινόμενο “Daniel” τον Σεπτέμβριο του 2023, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) σημαντικές ζημιές στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού Σοφάδων. Για την αντιμετώπιση των συνεπειών της εν λόγω θεομηνίας και με στόχο την ανάγκη για επαναλειτουργία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού του Δήμου, απαιτούνται επισκευές και αντικαταστάσεις εξαρτημάτων και υλικών στον υποσταθμό του βιολογικού καθαρισμού και στον πίνακα μέσης τάσης, καθώς και αντικατάσταση του Η/Ζ της μονάδας.
Παραδοτέα πράξης:
Υποέργο 1: Επισκευές και αντικαταστάσεις εξαρτημάτων και υλικών στον υποσταθμό του βιολογικού καθαρισμού και στον πίνακα μέσης τάσης
Υποέργο 2: Αντικατάσταση του Η/Ζ του Βιολογικού Καθαρισμού Σοφάδων
Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/100-000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80-%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CE%B4-%CE%B5-%CF%80-%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD