Ακριβότερη η αδράνεια από τη λήψη μέτρων κατά των κλιματικών αλλαγών κρίνουν πάνω από 700 οικονομολόγοι
30 March 2021
Σαπουνάκια- Scrub Με Αλάτι Ιμαλαΐων
30 March 2021

12χρονος έμεινε εγκεφαλικά νεκρός εξαιτίας ενός παιχνιδιού στο Tik Tok

pinterest sharing button

Σάλο έχει προκαλέσει η τραγική ιστορία ενός 12χρονου αγοριού από την Αμερική που έμεινε εγκεφαλικά νεκρό ενώ έκανε μια πρόκληση (challenge) με το όνομα «Blackout» στο Tik Tok. Από το ίδιο ακριβώς challenge έχασε τη ζωή της πριν από περίπου 2 μήνες ένα 10χρονο κοριτσάκι από την Ιταλία.

Στο συγκεκριμένο challenge, τα παιδιά τραβούν βίντεο κατά το οποίο σφίγγουν ένα κασκόλ ή άλλο παρόμοιο αντικείμενο γύρω από το λαιμό τους, περιορίζοντας την οξυγόνωση του εγκεφάλου.

Ο 12χρονος έδεσε γύρω από το λαιμό του το κορδόνι ενός παπουτσιού αλλά το έσφιξε με δύναμη και για αρκετή ώρα, θέλοντας να δει για πόσο μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του. Το αποτέλεσμα ήταν μεταφερθεί αναίσθητος στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση. ADVERTISING

«Οι γιατροί μας είπαν πως είναι εγκεφαλικά νεκρός και δεν θα τα καταφέρει και πως πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο» είπε συντετριμμένος ο πατέρας του αγοριού, ενώ συμπλήρωσε πως εκείνος δεν χάνει τις ελπίδες του: «Είναι μαχητής, τον βλέπω να πολεμά και προσεύχομαι κάθε μέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 22 Μαρτίου το αγόρι βρισκόταν σπίτι μαζί με τον δίδυμο αδερφό του όταν είδε την συγκεκριμένο παιχνίδι στο Tik Tok. Προσπάθησε να τραβήξει κι εκείνος ένα βίντεο με το challenge «Blackout» και λίγο αργότερα βρέθηκε αναίσθητος στο μπάνιο του σπιτιού.  

Ο πατέρας του άτυχου παιδιού ελπίζει ότι η ιστορία τους θα προστατέψει τα παιδιά από τέτοιου είδους διαδικτυακά παιχνίδια αλλά και θα εμπνεύσει κι άλλους γονείς να μοιραστούν παρόμοιες εμπειρίες τους.

Συμβούλευσε, επίσης, τους γονείς να παρακολουθούν τί βλέπουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο, μετανιωμένος που δεν το έκανε κι ο ίδιος: «Πληρώνω το ότι δεν παρακολουθούσα αυτά που έκανε το παιδί μου στο διαδίκτυο και αναρωτιέμαι γιατί δεν προειδοποιούν οι άλλοι γονείς που τα πέρασαν πριν από μας». 

Πηγή: metro.co.uk, mama365.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: