Τί ζήτησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού στην Αθήνα
14 February 2022
Τραγικό περιστατικό στην Πάτρα: Νεκρός 24ρονος φοιτητής – Είχε “κανονίσει” τα της κηδείας του !
15 February 2022

15 Φεβρουαρίου: Ημέρα Κατά Του Παιδικού Καρκίνου. Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας ! ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ !

Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο.

Τεράστια είναι τα άλματα προόδου στις περιπτώσεις παιδικού καρκίνου, ακόμα και σε μορφές που έως τώρα η επιτυχία δεν ήταν η προσδοκώμενη. Τουλάχιστον 7-8 στα 10 παιδιά με καρκίνο θα θεραπευθούν πλήρως.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Οι συχνότερες μορφές είναι η λευχαιμία, οι όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος, το λέμφωμα και το νευροβλάστωμα. Στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον προηγμένο κόσμο, ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι η 1η αιτία θανάτου στα παιδιά, μετά τα ατυχήματα.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη!
Ο καρκίνος της παιδικής και εφηβικής ηλικίας δεν είναι κάτι που μπορούν να προβλέψουν ο γονέας ή ο παιδίατρος. Δεν έχει γονιδιακή αιτιολογία, δεν προκαλείται από κάτι που συνέβη στην ανατροφή του παιδιού, δεν μεταδίδεται.
Η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.

Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας.
Ας βοηθήσουμε τα παιδιά, που ψάχνουν να βρουν συμβατό δότη για να τους σώσει την ζωή, προσφέροντάς τους λίγα από τα κύτταρα μας και λίγο από τον χρόνο μας.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ !

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: