Η Π.Ε. Τρικάλων τίμησε τους ήρωες του υψώματος 731
10 March 2021
«Μπλε φάλαινα»: 9χρονη παραλίγο θύμα παιχνιδιού που σπρώχνει παιδιά στην αυτοκτονία
11 March 2021

17χρονη σώζει θύματα ενδοοικογενειακής βίας μέσω ενός ψεύτικου eshop

Δεν είναι μυστικό ότι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν εξαιτίας της καραντίνας. Αυτό το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από την 17χρονη Krystyna Paszko, η οποία αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να μην αγνοήσει το πρόβλημα.

Η ευφυέστατη έφηβη από την Πολωνία έφτιαξε ένα ψεύτικο eshop προκειμένου να βοηθήσει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας που ήταν παγιδευμένα σπίτι τους εξαιτίας της καραντίνας.

Η ιδέα της εκτός από το να αποσπάσει εκατομμύρια θετικά σχόλια, κέρδισε και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 10.000 ευρώ! Όταν ρωτήθηκε από πού προήλθε, η συνεσταλμένη έφηβη απάντησε: «Άκουσα για την αύξηση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και για μια πρωτοβουλία στην Γαλλία, όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν στο φαρμακείο και ζητούν μια ειδική μάσκα που επιτρέπει στον φαρμακοποιό να γνωρίζει ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το θεώρησα λαμπρή ιδέα και έτσι μου ήρθε η ιδέα της πώλησης καλλυντικών!»

Αποφάσισε λοιπόν να ξεκινήσει το ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα «Camomiles and Pansies» για να πουλήσει αυτά τα καλλυντικά. Η ιδέα είναι ότι το θύμα μπορεί να ζητήσει βοήθεια χωρίς να το καταλάβει ο κακοποιητής αφού φαίνεται απλώς ότι ψωνίζει στο διαδίκτυο.

Όταν ένα θύμα ζητά να αγοράσει μια κρέμα, ένας ψυχολόγος απαντά αντί για έναν πωλητή και ρώτα πόσο καιρό υπάρχουν αυτά τα «δερματικά προβλήματα» και διάφορες άλλες ερωτήσεις. Εάν κάποιος παραγγείλει και αφήσει μια διεύθυνση, στην πραγματικότητα είναι κωδικός που ζητά από τις αρχές να επισκεφθούν το σπίτι τους.

Περισσότερα από 350 άτομα έχουν επικοινωνήσει με τον ιστότοπο. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι νεαρά, κάτω των 40 ετών και περίπου το 10% είναι άντρες.

Όταν η Krystyna ανακάλυψε ότι είχε κερδίσει το Βραβείο Πολιτικής Αλληλεγγύης της ΕΕ, ήταν περήφανη που ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα βρέθηκε επιτέλους στο επίκεντρο. Όπως είπε: «Κάνει το κοινό να αντιμετωπίζει το πρόβλημα και κάνει τους ανθρώπους να προβληματίζονται».

Πηγή: bbc.com, mama365.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: