Γλυκά Νερά: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
11 November 2021
Φτιάξε μόνος σου after shave !
11 November 2021

18 Φυτά που Βοηθούν στην Απώλεια Βάρους

Ξεχάστε τις εξαντλητικές δίαιτες και δοκιμάστε αυτά τα φυτά που βοηθούν στην απώλεια βάρους χωρίς να σπαταλάτε χρήματα σε χάπια αδυνατίσματος! Αν και δεν υπάρχει θαυματουργή δίαιτα για να χάσετε βάρος, αυτά τα φυτά μπορούν να σας βοηθήσουν σε κάποιο βαθμό. 

Τζίντζερ

18 Φυτά που Βοηθούν στην Απώλεια Βάρους

Το τζίντζερ (Zingiber officinale) ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην καύση θερμίδων. Λειτουργεί επίσης στη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης και αποτρέπει τη φλεγμονή της κοιλιάς. Προσθέστε μικρά κομμάτια στα φαγητά σας και δείτε πώς βελτιώνει την πέψη και καίει το λίπος.

Το τσάι τζίντζερ είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση του κανονικού τσαγιού που θα βοηθήσει επίσης στην απώλεια βάρους. Τρίψτε 1 εκατοστό τζίντζερ, σε ένα φλιτζάνι νερό και αφήστε το να βράσει για 2 λεπτά. Προσθέστε ένα φακελάκι τσαγιού και απολαύστε!

Πιπεριά καγιέν

Η καψαϊκίνη είναι μια θερμογόνος ένωση που προσφέρει ζεστή και πικάντικη γεύση. Ενθαρρύνει το σώμα να κάψει λίπος παράγοντας θερμότητα. Βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων λίπους στο αίμα και στη διάλυση των λιπωδών ιστών. Επίσης, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπεριά καγιέν και ένα λάιμ σε 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε καλά και απολαύστε το ρόφημά σας!

Σημείωση: Αποφύγετε να καταναλώνετε πολύ πιπεριά καγιέν, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε στομαχικές διαταραχές, εμετούς και ζάλη.

Γκουγκούλ

Το Γκουγκούλ (Commiphora Mukul Hook) είναι επίσης γνωστό ως ινδικό μύρο. Είναι μια ρητίνη τσίχλας που διεγείρει τη λειτουργία του θυρεοειδούς, ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό και βοηθά στην καύση θερμίδων. Έχει φυτοστεροειδές, το οποίο είναι γνωστό ως guggulsterone, που δρα στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL χοληστερόλη).

Πάρτε 1/4 κουταλάκι του γλυκού γκουγκούλ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τριπάλα και 1/2 φλιτζάνι νερό. Μουλιάστε τα στο νερό όλη τη νύχτα. Σουρώστε και πιείτε το εκχύλισμα το πρωί.

Σημείωση: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν τη χρήση. Αποφύγετε την υπερβολική χρήση καθώς μπορεί να προκαλέσει διάρροια, ναυτία και έμετο.

Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό που ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Βοηθά επίσης στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και των τριγλυκεριδίων. Κυρίως, η κανέλα δρα στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα που βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους.

Μπορείτε να προσθέσετε σκόνη κανέλα στο τσάι ή τον καφέ σας. Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη σε 1 φλιτζάνι νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Σουρώστε και πιείτε το πρωί.

Σημείωση: Χρησιμοποιήστε κανέλα Κεϋλάνης για απώλεια βάρους και αποφύγετε τη χρήση κανέλας Cassia.

Yerba Mate

Το Yerba mate (Ilex Paraguariensis) είναι ένα εγγενές φυτό της Νότιας Αμερικής. Το τσάι που παρασκευάζεται από κλαδιά και αποξηραμένα φύλλα του φυτού είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και των φλεγμονών. Είναι ενδιαφέρον ότι το τσάι yerba mate έχει λίγο υψηλότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από το πράσινο τσάι!

Συνταγή: Προσθέστε τρεις κουταλιές Yerba Mate σε ζεστό νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.

Στέβια

Η στέβια (Stevia rebaudiana) χρησιμοποιείται ως τεχνητό γλυκαντικό σε τρόφιμα και ποτά. Δεν έχει θερμίδες και έτσι βοηθά στην απώλεια βάρους και στην απορρόφηση των λιπών. Εάν δεν καλλιεργείτε το φυτό, αγοράστε έτοιμη προς χρήση σκόνη ή δισκία στέβια για κατανάλωση.

Μπορείτε να προσθέσετε στέβια στο τσάι, τον καφέ ή το ρόφημα σας, αντικαθιστώντας την ζάχαρη.

Δυόσμος

Ο δυόσμος είναι ένα θρεπτικό βότανο που βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος και στην απώλεια βάρους. Τα αρωματικά πράσινα φύλλα βοηθούν στην τόνωση του πεπτικού μεταβολισμού, βοηθώντας στην αποβολή των τοξινών και των αποβλήτων από το σώμα.

Πάρτε 1 φλιτζάνι νερό, ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα δυόσμου ή 8-10 φρέσκα φύλλα και μερικές σταγόνες χυμό λάιμ. Ρίξτε ζεστό νερό και πιείτε με άδειο στομάχι.

Μάραθος

Ο μάραθος έχει διουρητικές ιδιότητες που βελτιώνουν την πέψη και διεγείρουν το μεταβολισμό. Έχει γλυκιά γεύση και χρησιμοποιείται ευρέως σε φάρμακα και φαγητά. Οι μικροσκοπικοί πράσινοι σπόροι είναι πλούσιοι σε διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, βοηθώντας στην απώλεια βάρους και στον καθαρισμό του αίματος.

Πάρτε δύο κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου και 1 φλιτζάνι νερό. Μουλιάστε τους σπόρους σε νερό όλη τη νύχτα και πιείτε το ρόφημα επόμενο πρωί.

Άγριος πανσές

Ο άγριος πανσές έχει διουρητικές ιδιότητες που βοηθούν στην τόνωση του μεταβολισμού. Περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών, που βοηθούν στη σταθεροποίηση των τριχοειδών μεμβρανών. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα φυτά που βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού ξηραμένα φύλλα άγριου πανσέ και μουλιάστε τα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά. Σουρώστε και πιείτε το πρωί ή το βράδυ.

Πικραλίδα

Η πικραλίδα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που επιβραδύνουν την ταχύτητα της πεπτικής λειτουργίας, κάνοντάς σας να αισθάνεστε χορτάτοι. Περιέχει βήτα-καροτίνη, η οποία προστατεύει το συκώτι από τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Κ1, μέταλλα και διαιτητικές ίνες.

Βράστε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα πικραλίδας σε 1 φλιτζάνι νερό για 2-3 λεπτά. Σουρώστε και πιείτε το πριν το δείπνο.

Σημείωση: Οι έγκυες πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τσαγιού πικραλίδας.

Τσουκνίδα

Η τσουκνίδα (Urtica dioica) έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Περιέχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση του βάρους.

Βράστε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα τσουκνίδας σε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήστε το να σιγοβράσει για 5-8 λεπτά αφού το βγάλετε από την κουζίνα. Σουρώστε και πιείτε πριν από τα γεύματα.

Σημείωση: Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη χρήση. Επίσης, οι έγκυες πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση τσουκνίδας.

Σημύδα

Η σημύδα έχει διουρητικές ιδιότητες που βοηθούν στην αποβολή των επιβλαβών τοξινών από το σώμα μέσω των ούρων. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην απώλεια βάρους.

Βράστε 50 γραμμάρια φλοιού σημύδας σε ένα λίτρο νερό για 5 λεπτά. Βγάλτε το από την κουζίνα και αφήστε το για 5 λεπτά. Φιλτράρετε και ρίξτε το σε βάζο ή μπουκάλι. Προσθέστε το στο χυμό ή το νερό σας. Μην υπερβαίνετε τις έξι κουταλιές της σούπας την ημέρα.

Κιχώριο

Οι ρίζες του κιχωρίου περιέχουν ινουλίνη, η οποία είναι μια πρεβιοτική ίνα που υποστηρίζει την απώλεια βάρους, την ενίσχυση των πεπτικών λειτουργιών και τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα.

Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες ρίζες κιχωρίου σε 1 φλιτζάνι νερό. Βράστε για 5 λεπτά και αφήστε το για 5-7 λεπτά πριν το πιείτε. Μπορείτε να καταναλώσετε έως και 2 φλιτζάνια ρόφημα κιχωρίου την ημέρα.

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες είναι γεμάτες με απαραίτητα αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Καθώς είναι επίσης χαμηλές σε λιπαρά, καθιστώντας το τέλειο λαχανικό για απώλεια βάρους.

Πάρτε ψιλοκομμένη αγκινάρα και προσθέστε 1 λίτρο νερό. Αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Αφήστε για λίγα λεπτά και μετά στραγγίξτε. Μπορείτε να προσθέσετε στέβια ή μέλι για γεύση.

Σημείωση: Μην καταναλώνετε περισσότερα από 3 φλιτζάνια την ημέρα.

Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα βοηθά στη μείωση του σπλαχνικού λίπους (επιβλαβές λίπος που καλύπτει τα κύρια όργανα). Μειώνει επίσης το σάκχαρο στο αίμα και βοηθά στην απώλεια βάρους. Εκτός αυτού, είναι ένα εξαιρετικό καθαρτικό και καθαριστικό από τις τοξίνες.

Πάρτε ένα ή μισό φύλλο αλόη βέρα ανάλογα με το μέγεθος του φύλλου. Κόψτε τις πλευρές και αφαιρέστε τη σάρκα που μοιάζει με τζελ. Ετοιμάστε ένα smoothie στο μπλέντερ προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό και μια κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά) για να βελτιώσετε τη γεύση.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Βοηθά επίσης στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην απώλεια βάρους.

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, στύψτε μισό λάιμ και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Μπορείτε να καταναλώσετε έως και δύο ποτήρια την ημέρα. Ομοίως, μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με γεύματα αναμεμειγμένα με χυμό σέλινου και καρότου.

Δάφνη

Η δάφνη (Laurus nobilis) είναι κοινώς γνωστή ως φύλλο δάφνης, ένα δημοφιλές μπαχαρικό στις ασιατικές κουζίνες. Οι αντιμυκητιακές ιδιότητες της βοηθούν στην απομάκρυνση των επιβλαβών βακτηρίων από το έντερο. Βοηθά επίσης στην τόνωση του μεταβολισμού βελτιώνοντας το πεπτικό σύστημα.

Βράστε 2-4 φύλλα δάφνης σε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήστε να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά, σουρώστε και πιείτε το ρόφημα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μέλι για γεύση.

Αγγούρι

Τα αγγούρια περιέχουν λίγες θερμίδες οπότε μπορείτε να τα φάτε για να χορτάσετε χωρίς να ανησυχείτε μήπως πάρετε πολύ βάρος. Βοηθούν επίσης στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Μπορείτε είτε να φτιάξετε ένα χυμό αγγουριού είτε να τα κόψετε σε φέτες για να φάτε. Προσθέστε λεμόνι και αλάτι για γεύση.

Λάβετε υπόψη ότι όλα αυτά τα φυτά έχουν διουρητικές ιδιότητες που μπορούν να αναγκάσουν το σώμα να αποβάλει το υπερβολικό νερό. Εάν παίρνετε φάρμακα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν κάνετε ροφήματα από αυτά τα φυτά.

πηγή: toftiaxa.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: