Μια Θαυματουργή Συνταγή Για τον Καρκίνο, Για Λοιμώξεις & Εποχικές Ιώσεις!
29 October 2021
Δεν την αγαπάς, όταν την παιδεύεις!
29 October 2021

20 πράγματα που έμαθα μετά από 20 χρόνια γάμου

Την προηγούμενη εβδομάδα, ένα ζευγάρι έκλεισε 20 χρόνια γάμου. Η σχέση τους μετράει περισσότερα χρόνια, αφού είναι μαζί από το λύκειο, όμως όχι μόνο έχει αντέξει στον χρόνο, αλλά έχει και θετικό πρόσημο. Οι δύο σύζυγοι δηλώνουν ευτυχισμένοι μαζί και ικανοποιημένοι από την οικογένεια που έφτιαξαν.

Η γυναίκα, μάλιστα, με απλό τρόπο και χωρίς ωραιοποιήσεις, μοιράζεται μαζί μας 20 πολύτιμα μαθήματα που αποκόμισε μέσα από την σχέση της με τον σύζυγό της.

Διάλεξε εκείνον που σε κάνει να γελάς

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να περνάς καλά, ακόμα κι όταν η ζωή δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Θα κάνεις τον ίδιο καβγά συνέχεια!

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά ένα παντρεμένο ζευγάρι τσακώνεται συνήθως για το ίδιο πράγμα, κάθε φορά με άλλη αφορμή και από διαφορετική οπτική!

Αποδέχεσαι όσα δεν μπορείς να αλλάξεις…

Κάποια στιγμή κουράζεσαι να προσπαθείς να αλλάξεις τον σύντροφό σου ή κάποιες καταστάσεις που βιώνετε μαζί, οπότε μαθαίνεις να συμβιβάζεσαι. Όσο πιο γρήγορα τις αποδεχτείς, τόσο πιο χαρούμενη θα είσαι. 

… αλλά βάζεις αυστηρά όρια σε όσα θεωρείς σημαντικά

Χωρίς όρια, κανένας γάμος και καμία σχέση δεν μπορεί να αντέξει στο χρόνο. Βάλε στοπ σε αυτά που σε ενοχλούν ή δεν θες να διαπραγματευτείς από νωρίς, και όλα θα πάνε καλά. 

Πολλές φορές δεν ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι… 

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάποιες φορές νιώθεις ότι δεν ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι… Εκεί που νομίζεις ότι όλα έχουν μπει σε μια σειρά, έρχεται μια αναποδιά και ανατρέπει τα πάντα! Ευτυχώς με τον καιρό ξέρεις ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά… 

Το ζευγάρι πρέπει να περνάει χρόνο μαζί – όσο δύσκολο κι αν είναι

Όσα παιδιά κι αν έχεις, όσο κι αν σε κυνηγανε οι υποχρεώσεις, βρες χρόνο για τον σύντροφό σου. Ο χρόνος που περνάτε μόνοι μαζί είναι πολύτιμος και σας φέρνει πιο κοντά. 

Δεν είσαι (και δεν είναι) ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν όταν πρωτογνωριστήκατε

Πρέπει να πάρεις απόφαση ότι με τα χρόνια αλλάζεις τόσο εσύ, όσο και ο σύντροφός σου. Εξελίσσεστε, ωριμάζετε και ενδεχομένως αλλάζουν και τα ενδιαφέροντά σας. Η αγάπη και η καλή συνεννόηση, όμως, μένουν και μπορείτε να τα καταφέρετε. 

Δεν πειράζει αν κοιμηθείτε τσακωμένοι 

Ένας από τους κανόνες του ευτυχισμένου γάμου λέει να μην πέσετε ποτέ για ύπνο τσακωμένοι. Ωστόσο, πρόκειται για έναν μεγάλο μύθο. Δεν πειράζει αν τα βρείτε το πρωί. Μερικές φορές, προέχει η ξεκούρασή σας!

Ο γάμος περνάει και δύσκολες στιγμές

Όταν είσαι παντρεμένος πολλά χρόνια, δεν είναι πάντα όλα ρόδινα. Το ζευγάρι περνάει δυσκολίες που τελικά το δένουν. Αρκεί να μην το βάλετε κάτω!

«Αγαπώ» σημαίνει «μοιράζομαι»

Σε έναν γάμο, δεν γίνεται να επωμίζεται ο ένας όλες τις ευθύνες. Το μεγάλωμα των παιδιών, οι αποφάσεις, τα οικονομικά και οι δουλειές του σπιτιού πρέπει να μοιράζονται και οι σύζυγοι να νιώθουν ίσοι. 

mama365.gr

facebook sharing button

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: