Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας οι Γαμβέτα και Ερμού στο Βόλο με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
22 April 2022
ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Γ. ΚΑΡΑΪΚΑΚΗ
25 April 2022

22 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα Γης

Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, εισοδήματος ή γεωγραφικής καταγωγής, έχουν δικαίωμα σε ένα υγιές, ισορροπημένο και βιώσιμο περιβάλλον.

Η  22 Απριλίου ειναι μια μέρα για την υπεράσπιση της Γης, ημέρα υπενθύμισης για αγώνα ενάντια στη ρύπανση από ορυκτά καύσιμα, τη ρύπανση από εργοστάσια και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, τα τοξικά απόβλητα, τα φυτοφάρμακα, την προοδευτική ερημοποίηση , την εξαφάνιση της άγριας ζωής,  ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο εορτασμός της ημέρας τη Γης σημαίνει επίσης την προειδοποίηση όλων των ανθρώπων για την ανάγκη διατήρησης και ανανέωσης της απειλούμενης οικολογικής ισορροπίας, από την οποία εξαρτάται όλη η ζωή στον πλανήτη.

Καθώς η κλιματική κρίση γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή, η Ημέρα της Γης αποκτά μεγαλύτερη σημασία.  Οι επιστήμονες  προειδοποιούν  για την κλιματική αλλαγή ,ότι οι θερμοκρασίες πρόκειται να αυξηθούν πέρα ​​από τους 2°C σε σύγκριση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής, έως τα τέλη αυτού του αιώνα – ένα σενάριο που θα είχε καταστροφικές συνέπειες σε παγκόσμια κλίμακα.

Πρώτον αναφορικά με το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και κατόπιν σε μια σειρά από κλιματικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Ο άνθρωπος  κατάφερε να  προξενήσει τεράστιες πληγές-προβλήματα στο περιβάλλον .Πρέπει λοιπόν ν’ αποκτήσουμε συνήθειες, στην καθημερινή μας ζωή, που θα επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον και αυτό μπορεί να γίνει άμεσα αν υιοθετήσουμε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης για τη σχέση μας με το περιβάλλον

Ας κάνουμε λοιπόν σήμερα την αρχή.
Ας απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας να βάλουν το περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα και να σταματήσουν να παίρνουν αποφάσεις αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια.
Ας απαιτήσουμε από τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον.
Ας αρχίσουμε να αγαπάμε τον πλανήτη μας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: