Η Περιφέρεια Αττικής εξασφαλίζει στο Λιμενικό ειδικό σκάφος για τη διακομιδή ασθενών με Covid-19
25 January 2021
GermanWatch: Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία 20ετία λόγω φυσικών καταστροφών
25 January 2021

26.000 οι άνεργοι στη Μαγνησία

Η χερσαία Μαγνησία «μετρά» 23.500 ανέργους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που ήταν καταγεγραμμένα στο σύστημα μέχρι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ενώ στα νησιά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι φτάνουν τους 2.479. Μόνον ο Δήμος Βόλου καταγράφει 17.162 ανθρώπους χωρίς εργασία, ενώ αναλογικά με τον πληθυσμό μεγάλα ποσοστά καταγράφονται σε Αλμυρό και Σκιάθο.
Τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις διαδέχονται το ένα το άλλο, αφήνοντας στον δρόμο οικογένειες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη Μαγνησία είναι ότι ανεργία καταγράφεται ακόμα και στη Ζαγορά, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι κάτοικοι ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τη γεωργία.
Στον Δήμο Βόλου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι 20.053, στον Δήμο Αλμυρού συνολικά εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ είναι 1.533, στον Δήμο Ζαγοράς οι άνεργοι ανέρχονται σε 383, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου σε 678 άτομα και στον Δήμο Ρήγα Φεραίου το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται σε 853 άτομα.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείων Σποράδων συνολικά εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι 2.479. Στη Σκιάθο είναι 1.484, στη Σκόπελο 707 και στην Αλόννησο 288.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους πέντε από όσους σταμάτησαν να εργάζονται, διέκοψε την εργασία του επειδή συνταξιοδοτήθηκε.
Τα στοιχεία «δείχνουν» ανέργους όλων των ηλικιών, οι οποίοι προέρχονται από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Είναι δύσκολο και καταβάλλονται προσπάθειες, να επανέλθουν στην αγορά εργασίας εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι επί δεκαετίες εργάζονταν, είτε σε μία επιχείρηση είτε είχαν συνεχώς δουλειά, και στα χρόνια έντασης της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν εκτός της αγοράς εργασίας.
Τα τελευταία χρόνια, ακόμη και οι πτυχιούχοι από πανεπιστήμια και ΤΕΙ προσέρχονται στον ΟΑΕΔ, ώστε να βγάλουν την κάρτα ανεργίας και έτσι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα απασχόλησης και προκηρύξεις του Δημοσίου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: