Νοσοφοβία, κρίσεις πανικού και κλειστοφοβία προκαλεί ο κοροναϊός σύμφωνα με τον ΙΣΑ
24 Μαρτίου 2020
Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου ;
25 Μαρτίου 2020

3 συνταγές για κρέμα χεριών !

Η χρήση αντισηπτικών και αντιβακτηριακών σαπουνιών, το ζεστό νερό και η παράληψη ενυδάτωσης έχουν δυσάρεστες συνέπειες στα χέρια μας, όπως ερεθισμό, ξηρότητα, αίσθημα τραβήγματος και φαγούρα. Σε σοβαρές περιπτώσεις παρατηρείται άνοιγμα του δέρματος και έκζεμα.

Τί μπορείτε να κάνετε;

Πλύνετε τα χέρια σας με χλιαρό νερό. Η χρήση του ζεστού νερού είναι ένας εύκολος τρόπος για να αφυδατωθεί το δέρμα σας ακόμη περισσότερο.

Βάλτε μια καλή κρέμα χεριών σε ελαφρά βρεγμένα χέρια, γιατί θα βοηθήσετε να σφραγιστεί το νερό στο δέρμα.

1η συνταγή

Υλικά

  • 6 μεταλλικά δοχεία ή γυάλινα βάζα χωρητικότητας περίπου 30 γραμμαρίων (καλό είναι να αποφύγετε το πλαστικό όταν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια)
  • 2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας
  • ¼ του φλιτζανιού έλαιο καρύδας
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά της σούπας Βιταμίνη Ε (προαιρετικά)
  • 25 – 30 σταγόνες έλαιο ρίγανης

Παρασκευή

Βάλτε στο μάτι της κουζίνας ένα δοχείο που θα περιέχει 30 γραμμάρια νερού και μέσα ένα γυάλινο βάζο και λιώστε σιγά-σιγά εκεί το κερί μελισσών και το έλαιο καρύδας. Διατηρήστε τη θερμοκρασία από μέτρια ως χαμηλή, διότι πρέπει να λιώσουν αργά. Δεν χρειάζεται να τα ελέγχετε συνεχώς, θα λιώσουν μόνα τους.
Ενώ το μείγμα λιώνει, βγάλτε τα καπάκια από τα μεταλλικά δοχεία, αφού θα πρέπει να κάνετε γρήγορες κινήσεις μόλις ετοιμαστεί το μείγμα (κρυώνει και σκληραίνει γρήγορα, γι’ αυτό να είστε σε ετοιμότητα). Μόλις λιώσει, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν λιώσει καλά.
Βγάλτε το μείγμα από την κουζίνα. Προσθέστε γρήγορα το αιθέριο έλαιο ρίγανης και ανακατέψτε. Προσεκτικά, γεμίστε τα δοχεία. Περιμένετε μέχρι το μείγμα να σκληρύνει εντελώς πριν τοποθετήσετε τα καπάκια.

2η συνταγή

Υλικά

  • 20 gr βούτυρο κακάο
  • 20 gr μελισσοκέρι σε μικρά κομμάτια
  • 60 ml αμυγδαλέλαιο – 60 ml ανθόνερο
  • 20 ml φυτική γλυκερίνη
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο νεραντζιάς

Παρασκευή

Σε μπεν-μαρι βάζεις το βούτυρο κακάο, το κερί μέλισσας και το αμυγδαλέλαιο. Ζεσταίνεις το ροδόνερο και ανακατεύεις με τη γλυκερίνη. Τα αναμιγνύεις όλα μαζί και ανακατεύεις αργά μέχρι να κρυώσει. Βάζεις την κρέμα σε 2 γυάλινα βαζάκια των 50 gr.
Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο σας έως και 2 μήνες.

3η συνταγή

Υλικά

  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 1,5 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κερί μέλισσας (λιγότερο για πιο ήπια κρέμα, περισσότερο για πιο σταθερή κρέμα)
  • 5 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας

Παρασκευή

Σε μπεν μαρί αναμείξτε το τριμμένο κερί μέλισσας, το έλαιο καρύδας και το αμυγδαλέλαιο, αφήστε τα να λιώσουν και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια και ανακατέψτε ξανά.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα δοχείο και αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το κλείσετε. Η συγκεκριμένη δοσολογία θα δώσει μια κρέμα 100 γραμμαρίων.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: