Παράταση μέχρι 16/04/2021 Αξιολόγησης Προσωπικού
12 April 2021
Άνοιξαν υπό προϋποθέσεις, οι παιδικές χαρές σ΄όλη τη χώρα
12 April 2021

3 χρόνια από το θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 12 Απριλίου 2021 από το μοιραίο γεγονός με το Mirage 2000-5 που στοίχισε τη ζωή στον 34χρονο Καρδιτσιώτη πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο.

Ειδικότερα, όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση του Γ.Ε.Α. την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Ακολούθησε κήρυξη τριήμερου πένθους στις ένοπλες δυνάμεις και το Σάββατο 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρά του Μορφοβούνι Καρδίτσας η εξόδιος ακολουθία και ακολούθως η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού.

Με Προεδρικό Διάταγμα στις 10 Ιουλίου 2018 του απονεμήθηκε μετά θάνατον ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα θέλοντας να τιμήσει τον Γεώργιο Μπαλταδώρο έλαβε απόφαση λίγο διάστημα μετά το μοιραίο συμβάν για την κατασκευή ενός μνημείου στην είσοδο του Μορφοβουνίου το οποίο και ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα από τη συμπλήρωση των τριών ετών. Το μνημείο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γιάννη Μπάρδη ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε και ένα παροπλισμένο Mirage F1 στο σημείο μετά από σχετική άδεια και συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.

Σημειώνουμε επίσης ότι Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση η πλατεία πριν την είσοδο του Μορφοβουνίου να ονομασθεί ως «Πλατεία αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπαλταδώρου», να εκδοθεί βιβλίο στη μνήμη του αλλά και να φιλοξενηθούν προσωπικά και άλλα αντικείμενα του Γεώργιου Μπαλταδώρου σε ξεχωριστό χώρο στο μουσείο Πλαστήρα. Τέλος, λόγω της πανδημίας οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τα τρία χρόνια αναβλήθηκαν για την περίοδο του Αυγούστου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: