Ινδία: Πέθανε από δάγκωμα κόμπρας αλλά ο δολοφόνος ήταν ο σύζυγός της
21 November 2021
Μειώστε τη χοληστερόλη με τζίντζερ, σκόρδο και μέλι !
21 November 2021

30 ιδέες Xριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο

30 ιδέες Xριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο. Υπέροχες ιδέες  και προτάσεις παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για φέτος τα Χριστούγεννα, με γιρλάντες και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με κλαδιά από έλατο.

Στην Ελλάδα η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, επιβάλλει το έλατο. Γιρλάντες έλατου στολισμένες στους τοίχους ή στις εσωτερικές αλλά και εξωτερικές σκάλες. Κλαδιά από έλατο στα βάζα του σπιτιού, διακοσμητικά κλαδιά από έλατο ελάτου ή κηροπήγια με έλατο στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια και όχι μόνο.

Και φυσικά το καθιερωμένο στολισμένο χριστουγεννιάτικο έλατο με τις χρωματιστές χριστουγεννιάτικες μπάλες, τις εντυπωσιακές γιρλάντες και τα φωτεινά λαμπιόνια. Τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με κλαδιά  από έλατο μπορείτε να τα βρείτε στην αγορά με τα εποχιακά ή να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Αν μένετε στην επαρχία ή σε βουνό είναι πολύ πιθανό να βρείτε κλαδιά ελάτου στους κήπους ή πεσμένα σε κάποιο δασάκι. Αν είστε καλοί στις χειροτεχνίες δεν βλέπουμε τον λόγο να μην το προσπαθήσετε. Από την άλλη αν θέλετε τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σας να κρατήσουν για πάντα καλό θα ήταν να πάρετε ψεύτικα.

Όπως και να ‘χει εμείς βρήκαμε για εσάς 30 μοντέρνες ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με πρωταγωνιστή το έλατο. Σήμερα θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω.

Γιρλάντες, χριστουγεννιάτικα στεφάνια, χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από έλατο. Θα κάνουν το σπίτι σας πιο ζεστό και πιο χριστουγεννιάτικο και μπορείτε να τα υιοθετήσετε είτε έχετε μικρό είτε μεγάλο σπίτι. 

Ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο : Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στον πάγκο της κουζίνας με κλαδιά από έλατο

Ο πάγκος της κουζίνας είναι ένα μέρος που φτιάχνουμε τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές μας και που γενικότερα μέσα στην μέρα θέλουμε, δεν θέλουμε περνάμε πολύ χρόνο μαγειρεύοντας σε αυτόν. Έτσι σίγουρα θέλουμε να τον βάλουμε και αυτόν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Στην άκρη του πάγκου της κουζίνας μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν δίσκο είτε από το σερβίτσιο μας, είτε έναν δίσκο από κορμό δέντρου. Πάνω σε αυτόν μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα μικρό βαζάκι με κλαδιά ελάτου και μερικά χριστουγεννιάτικα κηροπήγια.

30 -ιδέες- χριστουγεννιάτικης- διακόσμησης -με- κλαδιά- από- ελάτο-

Ιδέες Xριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο στα Χριστουγεννιάτικα στεφάνια στα παράθυρα

Μπορείτε να βρείτε στην αγορά στεφάνια από κλαδιά ελάτου σε πολύ προσιτές τιμές. Αυτά τα στεφάνια μπορείτε να τα δέσετε με κορδέλες στα χρώματα της αρεσκείας σας και με πρόκες να κρεμάσετε αυτές τις κορδέλες στα παράθυρά σας. Αμέσως, έχετε όμορφα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για τα παράθυρα από έλατο.

30 -ιδέες- χριστουγεννιάτικης- διακόσμησης -με- κλαδιά- από- ελάτο-

Ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο: Στεφάνι με κλαδιά από έλατο στο χολ του σπιτιού

Πολλά σπίτια στην Ελλάδα διαθέτουν χολ και είναι το μέρος που οι καλεσμένοι συνήθως αφήνουν τα μπουφάν και τα παπούτσια τους. Σε αυτόν τον χώρο μπορείτε να βάλετε λίγο από το χριστουγεννιάτικο πνεύμα βάζοντας πάνω από την παπουτσοθήκη ένα στεφάνι από έλατο και μερικά αρωματικά κεριά κανέλας.

30 -ιδέες- χριστουγεννιάτικης- διακόσμησης -με- κλαδιά- από- ελάτο-

Στεφάνι από έλατο στην εξώπορτα ή στα παράθυρα

Επίσης έχουμε την τάση να διακοσμούμε τις εξώπορτες ή και το εξωτερικό μέρος των παράθυρων με χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Μπορείτε να διαλέξετε τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα στεφάνια από έλατο και να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει πιο vintage και σίγουρα πιο ζεστό και χριστουγεννιάτικο.

30 -ιδέες- χριστουγεννιάτικης- διακόσμησης -με- κλαδιά- από- ελάτο-

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια από κλαδιά έλατου και άλλων φυτών

Μπορείτε να αγοράσετε από ένα μαγαζί με είδη χειροτεχνίας τον σκελετό για ένα στεφάνι. Στην συνέχεια συγκεντρώστε από τον κήπο σας, τους δρόμους και τα δρομάκια στα δασάκια της περιοχής σας, πεσμένα φύλλα, πεσμένα λουλούδια και πεσμένα κλαδιά έλατου.

Πρέπει να είναι πολλά σε αριθμό ακόμη κι αν δεν σας χρειαστούν όλα για να βγει το χριστουγεννιάτικο στεφάνι σας πυκνό και χωρίς μπαλώματα. Έπειτα με ισχυρή κόλλα για κατασκευές που γίνεται διάφανη αφού στεγνώσει τοποθετήστε τα φυτά σας στο στεφάνι. Αφήστε το να στεγνώσει και είναι έτοιμο. Αυτό το στεφάνι δυστυχώς δε θα κρατήσει μέχρι του χρόνου.

Παρόλα αυτά είναι μία καλή ευκαιρία να περάσετε δημιουργικό χρόνο είτε με τους δικούς σας ανθρώπους είτε με τον εαυτό σας. Για να μην κάνουμε κακό στην φύση διαλέγουμε κλαδιά και φύλλα σε καλή κατάσταση που ήδη έχουν πέσει στο έδαφος.

30 -ιδέες- χριστουγεννιάτικης- διακόσμησης -με- κλαδιά- από- ελάτο-

Ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο: Χριστουγεννιάτικο αστέρι με κλαδιά από  έλατο

Το παρακάτω χριστουγεννιάτικο αστέρι μπορείτε να το βρείτε είτε σε μαγαζιά με εποχιακά είτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Θα πρέπει να είστε καλοί στις χειροτεχνίες στην δεύτερη περίπτωση. Απλά ενώστε μερικά κλαδιά ελάτου σαν να δημιουργείται ένα αστέρι. Αφήστε να στεγνώσει η ισχυρή κόλλα για κατασκευές και διακοσμήστε το.

30 -ιδέες- χριστουγεννιάτικης- διακόσμησης -με- κλαδιά- από- ελάτο-

Ιδέες Xριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο στην σκάλα

Αν έχετε είτε εσωτερική είτε εξωτερική σκάλα δεν πρέπει να την αφήσετε ανεκμετάλλευτη. Έτσι μπορείτε να τοποθετήσετε στην σειρά μερικά χριστουγεννιάτικα στεφάνια από έλατο και να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό και πιο χριστουγεννιάτικο.

30 -ιδέες- χριστουγεννιάτικης- διακόσμησης -με- κλαδιά- από- ελάτο-

30 ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο: Χριστουγεννιάτικα στεφάνια από έλατο πάνω από το τζάκι

Το τζάκι είναι μία κατασκευή που εκτός από την ζεστασιά του, τα Χριστούγεννα απογειώνει την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι. Μην το αφήσετε ανεκμετάλλευτο και τοποθετήστε μερικά χριστουγεννιάτικα στεφάνια από έλατο στον τοίχο, πάνω από το τζάκι.

30 -ιδέες- χριστουγεννιάτικης- διακόσμησης -με- κλαδιά- από- ελάτο-

Φτιάξτε το δικό σας χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό από κλαδιά έλατου

Μπορείτε να πάρετε ένα κάδρο που δεν χρειάζεστε πλέον, ακόμη κι αν είναι για πέταμα. Καθαρίστε το και τοποθετήστε πάνω στο κάδρο ένα στεφάνι από κλαδιά έλατου. Το στεφάνι μπορείτε να το διακοσμήσετε με καρό χριστουγεννιάτικους φιόγκους, χριστουγεννιάτικα στολίδια, κουκουνάρια, γκλίτερ και ό,τι άλλο σας αρέσει.

30 -ιδέες- χριστουγεννιάτικης- διακόσμησης -με- κλαδιά- από- ελάτο-

Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες στα παράθυρα με κλαδιά από  έλατο

Δεν θα μπορούσε να λείπει αυτή η πρόταση από το σημερινό μας άρθρο αφού είναι μία παραδοσιακή πρόταση χριστουγεννιάτικης διακόσμησης που στην Ελλάδα οι παλιές την συνήθιζαν. Η μητέρα μου είχε δύο τέτοιες γιρλάντες από έλατο και τις στόλιζε στο σαλονάκι του σπιτιού.

Εσείς μπορείτε να τις τοποθετήσετε στα παράθυρά σας, περιμετρικά του τοίχου σε ένα μικρό ή και σε ένα μεγάλο δωμάτιο του σπιτιού και μπορείτε να τις αφήσετε άδειες ή να τις διακοσμήσετε με κόκκινες κορδέλες, λαμπάκια led και χριστουγεννιάτικες μπάλες.

30 -ιδέες- χριστουγεννιάτικης- διακόσμησης -με- κλαδιά- από- ελάτο-

Ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο : Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από έλατο στην σκάλα

Φυσικά μπορείτε την αγαπημένη σας χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από έλατο να την τοποθετήσετε και στην εσωτερική ή στην εξωτερική σκάλα. Είναι ανθεκτική όταν μιλάμε για ψεύτικο έλατο και πάντα κάνει το σπίτι πιο vintage και πιο ζεστό. Η μητέρα μου τις δικές τις γιρλάντες τις έχει περίπου 25 χρόνια και είναι σαν καινούριες.

30 -ιδέες- χριστουγεννιάτικης- διακόσμησης -με- κλαδιά- από- ελάτο-
30 -ιδέες- χριστουγεννιάτικης- διακόσμησης -με- κλαδιά- από- ελάτο-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με γιρλάντα από έλατο και φωτάκια led

Αν θέλετε την ταπεινή μας άποψη οι γιρλάντες από έλατο είναι όμορφες είτε σκέτες είτε με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Παρόλα αυτά το θέαμα γίνεται πάντα πιο εντυπωσιακό όταν προσθέτουμε λευκά λαμπάκια led ανάμεσα στα κλαδιά των γιρλαντών.

χριστουγεννιάτικες γιρλάντες-με-φώτα led-από-έλατο-ιδέες-
χριστουγεννιάτικες γιρλάντες-με-φώτα led-από-έλατο-ιδέες-

30 ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο: Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα στην εσωτερική σκάλα με κλαδιά από έλατο με κουκουνάρια

Εκτός από το έλατο και τα κουκουνάρια είναι σήμα κατατεθέν για τα Χριστούγεννα. Έτσι μπορείτε να στολίσετε την γιρλάντα σας με κουκουνάρια που βρήκατε σε καλή κατάσταση στους δρόμους ή στον κήπο σας. Τα κουκουνάρια έχουν ανθεκτικότητα στον χρόνο ακόμη κι αν είναι αληθινά.

χριστουγεννιάτικες γιρλάντες-με-κουκουνάρια-από-έλατο-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με κλαδιά  από έλατο πάνω από το τζάκι

Αξίζει να σημειωθεί ότι είτε μιλάμε για αληθινό έλατο είτε για ψεύτικο δεν μπορείτε να τοποθετήσετε την γιρλάντα με τον τρόπο που φαίνεται στην φωτογραφία γιατί θα αρπάξετε καμία φωτιά. Στην περίπτωση λοιπόν που θέλετε να τοποθετήσετε γιρλάντα πάνω από το τζάκι να είστε σίγουροι ότι δε θα έχει καμία επαφή με την φωτιά. Παρά μόνο με την θερμότητα.

χριστουγεννιάτικες-γιρλάντες-από-έλατο-στο-τζάκι-ιδέες-
χριστουγεννιάτικες-γιρλάντες-από-έλατο-στο-τζάκι-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με κλαδιά από έλατο

Αν έχετε ήδη στολίσει το σπίτι σας και θέλετε να βάλετε και κλαδιά από το έλατο μέσα στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπορείτε να κάνετε κάτι πιο απλό. Σε μία γλάστρα βάλτε λίγα ψεύτικα ή αληθινά κλαδιά ελάτου που βρήκατε στους δρόμους. Λίγο χώμα και στις δύο περιπτώσεις για ντεκόρ, κουκουνάρια και ό,τι άλλο σας αρέσει.

χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-έλατο-ιδέες-

Ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο : Χειροποίητα κηροπήγια με κλαδιά από έλατο

Επίσης μπορείτε μέσα σε ποτήρια ή σε βάζα που δεν χρειάζεστε άλλο να βάλετε λίγες κόκκινες μπίλιες και λίγα κλαδιά και φύλλα από έλατο και στην κορυφή του ένα κεράκι ρεσό. Η πιο εύκολη χριστουγεννιάτικη κατασκευή που ακόμη κι ένας αρχάριος στις κατασκευές φτιάχνει σε μηδέν χρόνο.

χριστουγεννιάτικα-κηροπήγια-από-έλατο-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με κλαδιά από έλατο

Αν έχετε ένα καφάσι που δεν χρειάζεστε μπορείτε να το καθαρίσετε και να βάλετε μέσα σκόρπια κλαδιά ελάτου που βρήκατε στον κήπο ή στο δρόμο. Γεμίστε αυτό το καφάσι και αμέσως έχετε ένα χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό που θα κάνει το σπίτι σας πιο ζεστό και πιο χριστουγεννιάτικο.

χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά-από-έλατο-με-καφάσι-

Ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο : Εκμεταλλευτείτε τα παλιά σας κουζινικά φέτος τα Χριστούγεννα

Οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας, μας άφησαν πολλά παλιά κουζινικά. Τσαγιέρες, φλιτζάνια και πιάτα που πλέον δεν τα χρησιμοποιούμε αλλά δεν μας κάνει και η καρδιά να τα πετάξουμε. Μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε τοποθετώντας στο εσωτερικό τους μερικά κλαδιά ελάτου.

χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά-από-έλατο-με-παλιά κουζινικά-

Ανανεώστε την γιρλάντα με  κλαδιά από έλατο

Αν έχετε βαρεθεί την γιρλάντα από έλατο μπορείτε να την ανανεώσετε λίγο παραπάνω. Κρεμαστέ στην γιρλάντα κορδόνια με χριστουγεννιάτικα στολίδια και αναδείξτε την σε χρόνο μηδέν. Τα κορδόνια δένονται εύκολα στην γιρλάντα και μπορείτε εύκολα να δέσετε τα στολίδια της αρεσκείας σας στην άκρη του κορδονιού.

χριστουγεννιάτικες-γιρλάντες-με-στολίδια-από-έλατο-
χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-έλατο-ιδέες-
χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-έλατο-ιδέες-

Ιδέες Xριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο : Στολίστε το περβάζι του παράθυρου με κλαδιά από έλατο

Επίσης μπορείτε να βάλετε μερικά κλαδιά στο περβάζι του παράθυρου. Είναι ένας μοναδικός τρόπος να αναδείξετε την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αλλά και γενικότερα την διακόσμηση του κήπου σας. Αυτά τα διακοσμητικά μπορείτε να τα κρατήσετε όλο τον χρόνο και όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων.

χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-έλατο-ιδέες-

Ιδέες Xριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο : Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό από έλατο στο σπίτι

Τοποθετήστε σε ένα βάζο μερικά λαμπάκια led. Μέσα στο ίδιο βάζο τοποθετούμε και μερικά κλαδιά ελάτου. Αμέσως έχουμε ένα χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό σε κάθε μέρος του σπιτιού που θα εντυπωσιάσει εμάς και τους καλεσμένους μας.

30 ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο
30 ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο
30 ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο
ιδέες Xριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο
30 ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο

daddy-cool.gr

All photos via: Pinterest

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: