ΣΥΡΙΖΑ: 4 ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη
18 March 2024
Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν στη Σεούλ
18 March 2024

41ο Καρναβάλι: Άρματα, καρναβαλιστές, και μουσική «κατέλαβαν» την πόλη των Σοφάδων (+Φωτο +Βίντεο)

Η πόλη των Σοφάδων είναι αδιαμφισβήτητα η «βασίλισσα» των Αποκριάτικων εκδηλώσεων και αυτό επιβεβαιώθηκε και την Κυριακή της Αποκριάς.

Οι πολυήμερες καρναβαλικές εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν για 41η φορά από το Δήμο Σοφάδων και τους αρμόδιους πολιτιστικούς του φορείς, κορυφώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και την συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών, απ’ όλες τις περιοχές του Δήμου.

Τα άρματα και οι στολές, εμπνευσμένα από την πολιτική ζωή, την ειδησεογραφία, την επικαιρότητα, την καθημερινότητα, όλα φτιαγμένα με πολλή φαντασία και μεράκι, παρήλασαν στον κεντρικό δρόμο, υπό τους ήχους αποκριάτικων μουσικών και με τους συμμετέχοντες να συναγωνίζονται στο κέφι και την προσπάθεια να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Ανάμεσά τους φορώντας τις παραδοσιακές στολές των χωρών τους, ήταν και τα μέλη συγκροτημάτων από Σερβία, Βουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο, που πήραν μέρος στην γιορτή των προηγούμενων ημερών και δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από την Κυριακάτικη.

Η παρέλαση άρχισε στις 18:45 με τις καιρικές συνθήκες να βοηθούν, αφού η βροχόπτωση των προηγούμενων ωρών δεν είχε συνέχεια. Το ιδιαίτερα σημαντικό ήταν η παρουσία του κόσμου που κυριολεκτικά κατέκλυσε τα πεζοδρόμια της οδού Κιερίου και πήρε μέρος, με τον δικό του τρόπο στο πάρτι που στήθηκε. Άνθρωποι απ’ όλα τα σημεία του νομού, μασκαρεμένοι ή όχι, παρακολούθησαν και χειροκρότησαν άρματα και πεζοπόρα τμήματα και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων οι βουλευτές Κώστας Τσιάρας, Γιώργος Κωτσός, Ασημίνα Σκόνδρα και Αριστοτέλης Σπάνιας, ο δήμαρχος κ. Κατσής, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων.

Λίγο μετά το της παρέλασης είχαμε το παραδοσιακό κάψιμο του καρνάβαλου στην πλατεία, με το σύνθημα να δίνεται από τον δήμαρχο κ. Δημοσθένη Κατσή. Ακολούθησε ένας «χορός» πυροτεχνημάτων που φώτισε τον ουρανό των Σοφάδων, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους του 41ου καρναβαλιού.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/41%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%2C-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82%2C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%C2%AB%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BD%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: