Συνταγή κεραλοιφής για τσιμπήματα εντόμων !
8 April 2021
Πώς και γιατί να κάνω κομποστοποίηση ;
9 April 2021

5 λόγοι που οι άπιστοι σύζυγοι δεν εγκαταλείπουν τον γάμο τους

pinterest sharing button

Παλιότερα, το στερεοτυπικό μοντέλο του παντρεμένου ζευγαριού με τη γυναίκα να είναι δούλα και κυρά και τον σύζυγο να «είναι άντρας και το κέφι του θα κάνει», θεωρούταν… κανονικότητα! Ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι γυναίκες απαιτούν από το σύντροφό τους ισότητα, σεβασμό και αμοιβαία κατανόηση.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως τελικά εκλείπουν οι εξωσυζυγικές σχέσεις. Μπορεί κάποιος από τους δύο, έπειτα από χρόνια γάμου, να παρασυρθεί από έναν καινούριο έρωτα. Όταν, δε, αυτό συμβαίνει στον σύζυγο, τα στατιστικά λένε πως σπάνια θα το παραδεχτεί ανοιχτά και θα προχωρήσει σε διαζύγιο για τους 5 παρακάτω λόγους:

Θεωρούν πως το σπίτι τους είναι το ασφαλές τους μέρος

«Το σπίτι μας είναι εκεί που βρίσκονται οι αγαπημένοι μας άνθρωποι» λέει μια παροιμία και έχει απόλυτο δίκιο! Οι άνθρωποι που μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας, εκείνοι που είναι δίπλα μας ακόμα κι όταν δεν αντέχουμε τον εαυτό μας ούτε εμείς οι ίδιοι, είναι το ασφαλές μας μέρος. Μας στηρίζουν και μας φροντίζουν, ενώ αγαπούν όχι μόνο τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματά μας.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν ο έρωτας αποδημήσει από τη σχέση με τον σύντροφό μας, η αγάπη που μας ενώνει παραμένει σταθερή και αμετάβλητη. Μια καινούρια κατάκτηση, λοιπόν, όσο δελεαστική κι αν είναι, δύσκολα μπορεί να μας χαρίσει την ασφάλεια και τη σιγουριά που μας προσφέρει η οικογένειά μας. Γι’ αυτό, σε πολλές περιπτώσεις εξωσυζυγικών σχέσεων, ο άντρας δυσκολεύεται να εγκαταλείψει την θαλπωρή της οικογένειάς του και επιλέγει να ζει τον καινούριο του έρωτα κρυφά και εκτός σπιτιού. Στο τέλος της ημέρας, όμως, επιστρέφει στη ζεστασιά της γυναίκας και των παιδιών του, όπου μπορεί να είναι ο εαυτός του.  

Δεν θέλουν να αποχωριστούν τα παιδιά τους

Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς το πρωί χωρίς τα γλυκά χαμόγελα των μικρών σου ή να κοιμάσαι το βράδυ χωρίς να τα φιλάς για καληνύχτα. Όταν έχεις παιδιά, ακόμα κι αν κάποιες φορές νιώθεις κουρασμένος ή απογοητευμένος από την καθημερινότητα, είναι αφόρητη η σκέψη πως δεν θα ζεις μαζί τους. Η προοπτική ενός σπιτιού όπου θα είσαι μόνος και θα κάνεις ό,τι σου αρέσει, μοιάζει αποκρουστική όταν είσαι γονιός. Πολλές φορές, μάλιστα, προτιμάς να υποφέρεις ή να ζεις μακριά από τον καινούριο σου έρωτα από το να αποχωριστείς τα παιδιά σου.

Οι άντρες είναι αναποφάσιστοι και δύσκολα αλλάζουν τη ζωή τους

Λένε πως όταν μία γυναίκα κοιμηθεί με άλλον άντρα, το πιθανότερο είναι πως σύντομα θα ζητήσει διαζύγιο και θα αλλάξει σελίδα στη ζωή της. Αντίθετα, ο άντρας μπορεί να κοιμηθεί με πολλές γυναίκες εκτός της συζύγου του, αλλά δύσκολα θα πάρει την απόφαση να χωρίσει. Κι αυτό δεν είναι απλά μια εικασία ή ένα βιαστικό συμπέρασμα, αλλά μια πραγματικότητα.

Για τον άντρα μοιάζει Γολγοθάς η αλλαγή της ζωής του. Η προοπτική να αναλάβει την ευθύνη των συναισθημάτων του και να πάρει την πρωτοβουλία να χωρίσει, μοιάζει θολή και μακρινή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως τα περισσότερα διαζύγια είναι γυναικεία απόφαση!

Η εξωσυζυγική σχέση δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημά τους

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά στα μέσα της ζωής τους όπου έχουν ήδη χαράξει το δρόμο της επιλογής τους, συνειδητοποιούν ξαφνικά πως όσα έκαναν μέχρι τώρα δεν καλύπτουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες. Μια καλή δουλειά που μπορεί να συντηρήσει ένα στεγαστικό δάνειο, τρία παιδιά και μία σύζυγο, δεν είναι πια το όνειρο της ζωής του. Επιπλέον, τα γκρίζα μαλλιά και τα προβλήματα υγείας που αρχίσουν να εμφανίζονται, τους ρίχνει σε μία αδιέξοδη υπαρξιακή κρίση που δυσκολεύονται να διαχειριστούν.

Ένας νέος έρωτας που θα θαυμάσει τους γκρίζους κροτάφους και την εμπειρία της ζωής τους, νομίζουν πως θα τους βγάλει από το αδιέξοδο. Ωστόσο, πολύ σύντομα συνειδητοποιούν πως η λύση που γυρεύουν βρίσκεται πιο κοντά στην γυναίκα και τα παιδιά τους, οπότε, παρά την απιστία, δεν εγκαταλείπουν ποτέ το σπίτι τους.

Στο τέλος της ημέρας, αγαπούν βαθιά τη γυναίκα τους…

Ναι, είναι αλήθεια. Οι περισσότεροι άντρες που διατηρούν περιστασιακές εξωσυζυγικές σχέσεις, στο βάθος αγαπούν τη γυναίκα τους. Βέβαια, ο έγγαμος βίος, η τριβή και τα καθημερινά προβλήματα απομακρύνουν το ζευγάρι, και ο άντρας γυρεύει την επιβεβαίωση αλλού. Ωστόσο, η αγάπη για την γυναίκα του είναι πάντα εκεί.

*Βέβαια λείπει ο σεβασμός – και τι σόι αγάπη είναι αυτή που λέει ψέματα και εξαπατά – αλλά αυτά θα τα πούμε σε άλλο άρθρο!

Πηγή : mama365.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: