Αν πιστεύεις πως η κανέλα είναι ένα απλό μπαχαρικό, γελιέσαι!
Και αν ο μόνος λόγος που την προσθέτεις στον καφέ σου, στα γλυκά σου ή στο τσάι σου είναι η γεύση της, τότε ήρθε η ώρα να μάθεις τα πολλαπλά οφέλη της.
1.Η κανέλα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και αντιμυκητιακές. Η κινναμωμαλδεύδη της κανέλας βοηθάει σε λοιμώξεις από βακτήρια και μύκητες. Επίσης, εξαιτίας της αντιφλεγμονώδης δράσης της συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος.
2.Η κανέλα είναι πανίσχυρο αντιοξειδωτικό. Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος.
3.Βοηθάει στη διαχείριση του διαβήτη τύπου1 και διαβήτη τύπου 2. Η κανέλα ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και στη βοηθάει στη διατήρηση της ευαισθησίας των κυττάρων της ινσουλίνης.
4.Ενισχύει το αδυνάτισμα. Ρυθμίζει το σάκχαρο και επομένως αποτρέπει την αποθήκευσή του σαν λίπος στον οργανισμό. Βοηθάει ιδιαίτερα στο τοπικό πάχος στην περιοχή της κοιλιάς.
5.Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.
Νατάσα Σπυρίδη Φαρμακοποιός
Πηγή : youweekly.gr