Λύγισε από ένα λάθος στο Παρίσι η Εθνική
20 June 2023
«Πάρτι» στο Μάντσεστερ με… καλεσμένη τη Β. Μακεδονία
20 June 2023

55α «Καραϊσκάκεια»: Εντυπωσιακή τελετή έναρξης και υποσχέσεις για ανάλογη συνέχεια (+Φωτο +Βίντεο)

Με τον καιρό σύμμαχο, που λες και περίμενε αυτή την ημέρα για να δείξει το χαμογελαστό καλοκαιρινό του πρόσωπο, το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουνίου, άνοιξε η αυλαία για την 55η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια».

Της μακροβιότερης και αναμφίβολα της πιο αναγνωρίσιμης πολιτιστικής εκδήλωσης της Καρδίτσας που υλοποιείται από την Ένωση Πολιτιστικών συλλόγων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή  Ένωση  Δήμων  Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και έχοντας  τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων.

Η πρεμιέρα έγινε «υπό το βλέμμα» του ήρωα, το όνομα του οποίου φέρει η γιορτή, με την κεντρική σκηνή, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια (πλην των δύο με τις απαγορεύσεις λόγω πανδημίας) να στήνεται κάτω από τον έφιππό ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Εκεί, μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή θα κτυπά  η πολιτιστική καρδιά της Καρδίτσας, ενώ εκδηλώσεις θα υπάρχουν και στους άλλους Δήμους του νόμου καθ’ όλη την διάρκεια του ερχόμενου εξαημέρου.

Η γιορτή ουσιαστικά άρχισε με την καθιερωμένη παρέλαση των ξένων αλλά και ελληνικών χορευτικών συγκροτημάτων, που από την πλατεία Πλαστήρα και γεμίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο μουσικές και χρώματα, κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία, που ήταν σχεδόν κατάμεστη από κόσμο.

Τα  ξένα συγκροτήματα που κλήθηκαν φέτος και μία μικρή γεύση πήραμε το βράδυ της Δευτέρας, προέρχονται από την Ουκρανία, την Βουλγαρία, την Ταϊλάνδη και τη Σερβία. Πολλά  χορευτικά συγκροτήματα ήρθαν  απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας και φυσικά ένας μεγάλος αριθμός τοπικών συγκροτημάτων ανεβάζει το σύνολο όσων θα εμφανιστούν σε 39.

Μετά την λήψη θέσης στην πλατεία από τα συγκροτήματα αλλά και αντιπροσωπειών τους στη σκηνή, είχαμε το ξεκίνημα της τελετής έναρξης με τους χαιρετισμούς από τον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο, ακολούθως τον πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μ. Στεργιόπουλο, τον πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην Βουλευτή Καρδίτσας κ. Κ. Τσιάρα, τους πρώην βουλευτές κ. Γ. Κωτσό, και κ. Ασ. Σκόνδρα ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος. Ακολούθησαν επίσης σύντομες τοποθετήσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιο, το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κ. Ζυγογιάννη ενώ τελευταίος πήρε το λόγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός κηρρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής επανάστασης και γι αυτό το λόγο το τελετουργικό της έναρξης περιλάμβανε θεατρική παράσταση με τίτλο «Πνοές… Ηρώων» σε σενάριο και σκηνοθεσία Βασιλικής Μακρή και πρωταγωνιστή τον Παύλο Βησσαρίου, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της τελετής, να ενσαρκώνει τον Καραϊσκάκη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μία σύντομη εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων από τις τέσσερις φιλοξενούμενες χώρες και άλλων δύο από Σέρρες και Λάρισα, δίνοντας μία πρόγευση γι αυτά που θα ακολουθήσουν.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ Δ. Αναγνωστόπουλος και Λ. Ρογκανάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Καραγιάννης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καρδίτσας, ο Διευθυντής Αστυνομίας Καρδίτσας Ταξίαρχος κ. Μιλτ. Αλεξάκης, τα μέλη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ.κ. Λαμπρόπουλος και Στεργιούλης, ο Πρόεδρος Αμφικτυονίας Καραγκούνηδων κ. Απ. Φιρφιρής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αρ. Σπάνιας κ.α.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/55%CE%B1-%C2%AB%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%AE-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: