Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας: Οι κάρτες, οι “ακατάσχετοι” και ο Κορωνοϊος
17 March 2020
Τ. Θεοδωρικάκος: Υπεγράφη η ΚΥΑ για ειδική άδεια σε ευπαθείς ομάδες δημοσίων υπαλλήλων
18 March 2020

6 βότανα που καθαρίζουν τα πνευμόνια

Η φύση στην υπηρεσία της υγείας

1. Γλυκόριζα

Η γλυκόριζα είναι ένα από τα πιο διάσημα βότανα του κόσμου. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κινέζικη ιατρική και συχνά χρησιμοποιείται σε μίξεις χάρη στην ικανότητά της να εναρμονίζει διαφορετικά αρώματα και γεύσεις. Ωστόσο και από μόνη της, η γλυκόριζα είναι ιδανική αν θέλετε να καταπραΰνετε τα συμπτώματα κάποιας αναπνευστικής πάθησης. Έχει την ικανότητα να μαλακώνει και να καθαρίζει τις βλεννώδεις μεμβράνες του λαιμού, των πνευμόνων και του στομάχου και βοηθάει στην απομάκρυνση των φλεμάτων από την περιοχή.

2. Θυμάρι

Αν νιώθετε συμφόρηση, τότε το θυμάρι είναι το βότανο που θα την εξαφανίσει. Το θυμάρι είναι ισχυρό φυσικό αντισηπτικό και έχει αντιβιοτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Το τσάι με θυμάρι μπορεί να βοηθήσει στην απαλοιφή βακτηρίων και ιών, καθιστώντας το ιδανικό για την θεραπεία μολύνσεων στην αναπνευστική οδό αλλά και ασθενειών όπως η πνευμονία.

3. Ρίγανη

Η ρίγανη περιέχει ποσότητα από δυο ουσίες που είναι ισχυρά φυσικά αποσυμφορητικά, την καρβακρόλη και το ροσμαρινικό οξύ. Αυτές οι δύο ουσίες είναι επίσης αντιισταμινικές και βοηθάνε την αναπνευστική οδό και τα ρινικά περάσματα να κρατάνε ελεύθερη τη ροή του αέρα. Το λάδι από ρίγανη χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την καταπολέμηση διάφορων παθήσεων μέχρι και σταφυλόκοκκο, ενώ οι βιταμίνες και τα διάφερα θρεπτικά στοιχεία της ρίγανης ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Ευκάλυπτος

Ο ευκάλυπτος αναγνωρίζεται εύκολα από το χαρακτηριστικό του άρωμα. Η μυρωδιά του και μόνο αναζωογονεί και θεραπεύει τον ερεθισμό στο λαιμό και τα προβλήματα του αναπνευστικού. Θα βρείτε πολύ εύκολα διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιούν ως κύριο συστατικό τον ευκάλυπτο, όπως παστίλιες και σιρόπια για το βήχα. Όμως το μεγαλύτερο μέρος της θεραπευτικής δύναμης του ευκαλύπτου προέρχεται από μια ουσία που ονομάζεται κινεόλη. Η ουσία αυτή μπορεί να καταπολεμήσει το βήχα και τη συμφόρηση και να καταπραΰνει τους ερεθισμούς στη ρινική κοιλότητα. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το συγκεκριμένο βότανο, μπορεί να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να θεραπεύσουν πολύ πιο γρήγορα το απλό κρυολόγημα.

5. Φασκόμηλο

Το έντονο άρωμα του φασκόμηλου είναι αυτό που βοηθάει στα προβλήματα των πνευμόνων και στις παθήσεις του αναπνευστικού. Το τσάι φασκόμηλο είναι μάλλον ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία του πονόλαιμου και του βήχα, ενώ οι βαθιές εισπνοές από το άρωμα που παράγει το φασκόμηλο βοηθάει πραγματικά στην απομάκρυνση της βλέννας από τους πνεύμονες και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια στην ρινίτιδα.

6. Μέντα

Η μέντα χρησιμοποιείται σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένου του τσαγιού και του λαδιού και επιτρέπει στα συστατικά ενεργής μενθόλης που περιέχει να καταπραΰνουν τους μύες μέσα στην αναπνευστική οδό για να διευκολύνουν την αναπνοή. Η μέντα περιέχει μια μακρά λίστα ουσιών που είναι ιδανικά για τους πνεύμονες χάρη σε μια πληθώρα ιδιοτήτων που καθαρίζουν τις μεμβράνες, αποκολλούν τη βλέννα και θεραπεύουν τους ερεθισμούς. Η μενθόλη είναι φανταστικό αποσυμφορητικό και μαζί με τις αντιισταμινικές ιδιότητες της μέντας, φτάνουμε να μιλάμε για ένα πραγματικό φυσικό φάρμακο! Η μέντα χρησιμοποιείται συχνά και ως κρέμα με την οποία κάνουμε επάλειψη στο στήθος σε περίπτωση κρυολογήματος ή σε εισπνεόμενη μορφή μέσα σε κάποιο inhaler.

Πηγή : typosthes.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: