Χ. Φιντάν: Διαφωνούμε με τις ΗΠΑ για το Ισραήλ, συνεργαζόμαστε για ό,τι συμφωνούμε
16 May 2024
Η πιο ανθυγιεινή τροφή μάλλον βρίσκεται στο ψυγείο σας
16 May 2024

640 άτομα θα φιλοξενηθούν φέτος στις Κατασκηνώσεις της Νεράιδας

510 παιδιά σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους με 170 παιδιά η κάθε μία και 130 ηλικιωμένα άτομα σε μία περίοδο θα φιλοξενηθούν στις Κατασκηνώσεις της Νεράιδας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κατά τη φετινή (2024) κατασκηνωτική περίοδο,

σύμφωνα με την απόφαση ανάθεσης οργάνωσης και λειτουργίας κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος σε Δήμους, την οποία συνυπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ.κ. Νικ. Κεραμέως και Σοφ. Ζαχαράκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδ. Λιβάνιος και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Αθ. Πετραλιάς.

Συνολικά στις 32  Παιδικές Εξοχές – Κατασκηνώσεις 29 Δήμων της χώρας μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα θα φιλοξενηθούν 13.595 άτομα, από τα οποία 7.425 παιδιά,  1.820 ηλικιωμένοι και  4.350 άτομα με αναπηρίες (παιδιά και ενήλικες).

Θυμίζουμε ότι το 2023 η σχετική απόφαση προέβλεπε τη φιλοξενία 400 ατόμων, έχουμε δηλαδή φέτος μια σημαντική αύξηση των φιλοξενουμένων κατά 60%!

Η απαιτούμενη στελέχωση της κατασκήνωσης της Νεράϊδας

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση -όπως καταγράφει το KardistaLive.Net– η Κατασκήνωση της Νεράϊδας όπως και οι υπόλοιπες θα πρέπει να στελεχωθεί από 1 συντονιστή, 1 επιμελητή για μέχρι 60 παιδιά, 1 ομαδάρχη για μέχρι 15 παιδιά, 1 γιατρό, 1 νοσηλευτή, 1 γυμναστή μέχρι 75 παιδιά, 1 ειδικό συνεργάτη, ειδικευμένο σε θέματα ψυχαγωγίας για μέχρι 75 παιδιά, 1 ειδικό συνεργάτη, ειδικευμένο σε θέματα χειροτεχνίας για μέχρι 75 παιδιά,  1 διαχειριστή, 1 βοηθό διαχειριστή, 2 μάγειρες 1 αποθηκάριο, 1 τεχνικό 1 οδηγό, ανάλογο προσωπικό καθαριότητας, καθώς και 1 φυσιοθεραπευτή κατά το διάστημα φιλοξενίας ατόμων με αναπηρίες και ηλικιωμένων ατόμων.

Το προαναφερόμενο προσωπικό κατανέμεται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε κάθε Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η πρόσληψή του από το Δήμο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Φιλοξενούμενοι

Ειδικότερα στις Παιδικές Εξοχές – Κατασκηνώσεις φιλοξενούνται

Στις Παιδικές Εξοχές – Κατασκηνώσεις φιλοξενούνται:

– παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, που έχουν ανάγκη παραθερισμού. Από τις Παιδικές Εξοχές – Κατασκηνώσεις αποκλείονται μέχρι αποκαταστάσεως της υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα (κοκίτης κ.λπ.) και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κ.λπ.) σύμφωνα με τις παρ. 3, 4 του άρθρου 1 του ν. 749/1948.

 Στις Παιδικές Εξοχές – Κατασκηνώσεις φιλοξενούνται και παιδιά με αναπηρίες, που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και διαθέτουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης.

– Ηλικιωμένοι είτε επισκέπτονται ΚΑΠΗ είτε όχι, εφόσον βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, είναι μόνοι λόγω έλλειψης άλλης οικογένειας, χηρείας κ.λπ. και διαθέτουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης. – Ενήλικοι με αναπηρίες εφόσον προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης

Διαδικασίες Συμμετοχής

Οι εγγραφές των κατασκηνωτών (πλην των ατόμων με αναπηρίες) γίνονται στους Δήμους που θα λειτουργήσουν κατασκηνώσεις μέχρι την 14η Ιουνίου 2024.

Για την εγγραφή των παιδιών απαιτείται:

-Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα προς το Δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το φύλο και η ηλικία του παιδιού.

-Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογεονεική, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λπ.).

-Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται: η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κ.λπ.).

Για την εγγραφή ηλικιωμένων ατόμων απαιτείται:

-Αίτηση του ατόμου στο Δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης

-Υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματός του.

-Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις διαβιβάζονται ατομικά ή συλλογικά μέσω των ΚΑΠΗ που συμμετέχει κάθε ηλικιωμένος.

Κατά την επιλογή των κατασκηνωτών προτιμούνται οι οικονομικά ασθενέστεροι. Οι κατηγορίες των κατασκηνωτών καταβάλλουν ποσό συμμετοχής 30€ εξαιρουμένων των παιδιών των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, των οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι καθώς και των οικογενειών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, των  ατόμων με αναπηρίες ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που συμμετέχουν, των ηλικιωμένων ατόμων που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/640-%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: