Στη λίστα με τα 30 κορυφαία μυστικά νησιά του κόσμου
16 September 2020
Δήμος Φαρκαδόνας: Ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
16 September 2020

70 νέα έργα από το Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 στην Καρδίτσα

Εβδομήντα συνολικά νέα έργα εντάσσονται στο Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 που στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας διαχειρίζεται η ΑΝΚΑ.

Πρόκειται για ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια, συνολικής δημόσιας δαπάνης 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, που οδηγούν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 11,1 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται 27 έργα δημόσιου χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως εξήγησε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εντάχθηκαν όλα τα ώριμα και θετικά αξιολογημένα έργα.

«Πρόκειται για έργα με προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία όπως οι 18 παιδικές χαρές που ανακατασκευάζονται στην πόλη της Καρδίτσας, το Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς στην Ιτέα Δήμου Παλαμά κ.α.

Σε μια δύσκολη εποχή, λόγω της πανδημίας του covid-19, εντάσσουμε όλες στις ώριμες και θετικά αξιολογημένες προτάσεις, με υπερδέσμευση πόρων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και με μεταφορά χρημάτων από την Περιφέρεια.

«Θεωρούμε ότι με την υλοποίηση των προτάσεων, η τοπική επιχειρηματικότητα και η τοπική οικονομία θα βγουν πολλαπλά ωφελημένες» τονίζει ό δήμαρχος Καρδίτσας και πρόεδρος της ΑΝΚΑ Βασίλης Τσάκος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: