ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
200 γρ. Έλαιο σταφυλιού
140 γρ. Ηλιέλαιο
90 γρ. Κερί μέλισσας
40 γρ γλυκό αμυγδαλέλαιο
30 γρ. Βούτυρο καριτέ
PRECIOUS OILS
60 gr δαμάσκηνο λάδι πυρήνα
80 gr calendula λάδι
ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
280 γρ απεσταγμένο νερό ή υδρολύματα
5 γρ. Θαλασσινό αλάτι
3 γρ. ESP εκχύλισμα σπόρου γκρέιπφρουτ
3 γρ βιταμίνη Ε
2 γρ. Βιταμίνη C
ESSENTIAL OILS
4 ml OE Λεβάντα
2 ml OE benzoin
1,5 ml OE terpeneless περγαμόντο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ζυγίστε τα βασικά συστατικά: βάζουμε τα πάντα σε ζέστη σε μπέιν-μαρί μέχρι να λιώσει εντελώς το κερί. Αφήστε να κρυώσει στους 40 ° C.
Αφήστε στην άκρη, βράστε το αποσταγμένο νερό για 10 λεπτά, προσθέστε ολόκληρο το θαλασσινό αλάτι και αφήστε το να κρυώσει στους 40 ° C.
Προσθέστε το νερό στο λάδι, αναμειγνύοντας πρώτα με σύρμα και στη συνέχεια με ένα μπλέντερ βύθισης (pimer) μέχρι να ληφθεί ένα ομοιογενές γαλάκτωμα. Όταν το μείγμα φτάσει τους 30 ° C, συνδυάστε τα πολύτιμα έλαια (ελαιόλιθος καλέντουλας και λάδι δαμάσκηνου), βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και εκχύλισμα σπόρου γκρέιπφρουτ.
Τέλος προσθέστε τα αιθέρια έλαια, ανακατεύοντας για μερικά ακόμη λεπτά.
Η κρέμα είναι έτοιμη όταν η επιφάνεια είναι λεία και λαμπερή.
Ρίξτε σε ένα βάζο με ατσάλινο κουτάλι, κλείστε και προσθέστε ετικέτα γράφοντας την ημερομηνία παραγωγής, την ημερομηνία λήξης.
Η κρέμα μπορεί να διατηρηθεί σε δροσερό και ξηρό μέρος , ακόμη και έξω από το ψυγείο, για μερικούς μήνες έως και 1 έτος.