Το θέμα είχε ανοίξει μετά από ερώτηση του κ. Χαλή, που τόνισε πως υπάρχουν οικογένειες που οι γονείς δεν μπορούν να γράψουν το ακίνητο στο παιδί.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος κ. Φαλούτσος, μίλησε για σοβαρότατο θέμα και δήλωσε πως και ο ίδιος έμεινε έκπληκτος μαθαίνοντας ότι υπάρχει σπίτι με οικοδομική άδεια, που δεν μπορεί να μεταβιβαστεί.
Το πρόβλημα, συνέχισε, αφορά κυρίως τρεις οικισμούς και συγκεκριμένα Ρεντίνα, Θραψίμι και Ν. Ικόνιο που δεν υπάρχει οριοθέτηση οικισμού. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος πάει να εκδώσει άδεια αυτομάτως απορρίπτεται. Γιατί δεν μπορεί να γνωρίζει η αρμόδια υπηρεσία να είναι εντός ή εκτός του οικισμού.
Προσπαθούμε, συνέχισε, συντονισμένα, με την τεχνική υπηρεσία να το λύσουμε το θέμα, αν χρειασθεί θα καταφύγουμε και σε εξειδικευμένους μελετητές για να επιταχυνθεί η διαδικασία και να κερδηθεί χρόνος.
Σε παρέμβαση του κ. Εκίζογλου που ζήτησε να ενημερωθεί για το αν υπάρχει μελέτη για το Ν. Ικόνιο, καθώς, όπως είπε, αυτή ήταν η ενημέρωση που έκανε ο πρώην δήμαρχος, η απάντηση ήταν αρνητική.,
Ο κ. Φαλούτσος είπε πως υπήρχε απόφαση νομάρχη το 1986 για το Νέο Ικόνιο που δεν προωθήθηκε να πάρει ΦΕΚ. Το 2016, που έγινε αντιληπτό, υπήρξε προσπάθεια επικαιροποίησης αλλά ο νόμος είχε αλλάξει και απορρίφθηκε.
Από την πλευρά της Τεχνικής Υπηρεσίας που εκπροσωπήθηκε στην συνεδρίαση λογοδοσίας, διευκρινίστηκε πως έγινε μεν μία διερεύνηση, υπάρχουν στοιχεία, αλλά δεν προχώρησε η διαδικασία για να γίνει διαγωνισμός ή ανάθεση.
Π.Κ.