ΤΕΡΝΑ: Παραδόθηκε η νέα γέφυρα Ευήνου
24 May 2024
Δηκτική ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή της φέτας: Ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε πως η λύση είναι λιγότερη φέτα
24 May 2024

Συνέδριο στην Καρδίτσα: Ζητούμενο η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή… (+Φωτο +Βίντεο)

Η ανάγκη προσαρμογής του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος στο ευρύτερο φυσικό περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή που είναι ήδη παρούσα, προκειμένου οι επιπτώσεις της να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες αναδεικνύεται από τις τριήμερες εκδηλώσεις με θέμα: Κλιματική Αλλαγή: «Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» Η Θεσσαλία μετά τον Daniel που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια και την αρωγή του Πράσινου Ταμείο.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει και το ομότιτλο συνέδριο που διεξάγεται σε αίθουσα ξενοδοχείου με συντονιστή – εισηγητή τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κ. Ευθ. Λέκκα στο οποίο εισηγητές είναι επίσης ο κ. Ιάκωβος Γκανούλης, Ομότιμος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Διδάκτωρ των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Paul Sabatier και Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίων Erlangen, πρώην Ειδικός Γραμματέας της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΝ, ο κ. Μιχάλης Βραχνάκης, Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο κ. Γιώργος Χρυσόμαλλος, MSc Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Δήμου Τρικκαίων σε θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Η κλιματική κρίση είναι παρούσα. Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα με καινοτόμες δράσεις οι οποίες δεν θα μηδενίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης αλλά θα τις μειώσουν. Στόχος μας είναι να προσαρμοστούμε στις εξελισσόμενες διαδικασίες και να μειώσουμε τις επιπτώσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και πειβαλλοντικό επίπεδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας επισημαίνοντας ότι η κλιματική κρίση επιβεβαιώθηκε στον Θεσσαλικό χώρο με τα φαινόμενα του Ιανού και του Daniel δύο φαινόμενα χιλιετίας μέσα σε μια 3ετία. Οι δράσεις όπως ανέφερε θα πρέπει να στοχεύουν σε διάφορα επίπεδα ξεκινώντας από την αποτίμηση του κινδύνου, την τρωτότητα των υποδομών, την διακινδύνευση που υπάρχει και μετά να γίνουν έργα και δράσεις που θα περιορίζουν αυτή τη διακινδύνευση.

Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκος υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή μας βίωσε την κλιματική αλλαγή με τον σκληρότερο τρόπο ενώ αναφέρθηκε και στο masterplan των Ολλανδών τονίζοντας ότι είναι μια μελέτη που πρέπει να αξιοποιηθεί, ώστε να γίνουν άμεσα τα έργα που προβλέπει για να μπορέσουμε να πάμε άμεσα από την αντιπλημμυρική προστασία στην αντιπλημμυρική θωράκιση για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες το οποίο έχει χαθεί.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αθ. Πέτσα, ο Πρόεδος του Δικτύου Δήμων με Ποτάμια κ.Παν. Ντιντής, ο εκπρόσωπος του Πράσινου Ταμείου που χρηματοδοτεί τις εκδηλώσεις κ. Νικ. Ψημμένος, ο οποίος είναι Καρδιτσιώτης, ο Αναπληρωτής Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Δημ. Σπυρόπουλος και ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κων. Ζαχαρής.

Το συνέδριο κλεινει αργά το μεσημέρι με στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή των εισηγητών και εκπροσώπων τοπικών φορέων ενώ στις 4.00 το απόγευμα προγραμματίζεται Ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Δήμων με Ποτάμια και αργότερα θα ακολουθήσουν: Βιωματική περιήγηση Λίμνη Πλαστήρα, επίσκεψη στον Βοτανικό κήπο Νεοχωρίου, και περιήγηση στην πόλη, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με συναυλία στις 9.00 το βράδυ στην Πλατεία Πλαστήρα με τίτλο «Ποτάμια τα Τραγούδια μας» σε συνεργασία με το: «Μουσείο Τσιτσάνη».

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE%E2%80%A6-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: