Πέθανε η εικαστικός Άννα Φωτοπούλου, πρωτότοκη κόρη του Μίμη Φωτόπουλου
2 June 2024
Ν. Ανδρουλάκης από τις Σέρρες: Ψηφίστε στις ευρωεκλογές με πυξίδα την ελπίδα για τα καλύτερα
2 June 2024

Ξεκίνησε η μεγάλη διακλαδική άσκηση στο Δημαρχείο Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο)

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30, το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου στο νέο δημαρχείο Καρδίτσας η μεγάλη διακλαδική άσκηση με την συμμετοχή πολλών φορέων και εθελοντών μετά πό πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Το σενάριο της άσκησης είναι σεισμός και πυρκαγιά στο νέο Δημαρχείο Καρδίτσας και έχει πολλαπλούς στόχους, όπως η δοκιμασία του σχεδίου επείγουσας ανταπόκρισης σε περιστατικό όπως αυτό που περιγράφει ο τίτλος της άσκησης, ο έλεγχος της δυνατότητας της επιχειρησιακής ομάδας απόκρισης του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας να συνεργαστεί με τις εμπλεκόμενες τοπικές αρχές, ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας της διαλογής των τραυματιών και της διαχείρισης των μη τραυματισμένων ασθενών, ο έλεγχος της δυνατότητας για αποτελεσματική διαχείριση των επίγειων και εναέριων μέσων για ασφαλή και έγκαιρη διακομιδή ασθενών στο νοσοκομείο της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας κ.λ.π.

Το σενάριο της άσκησης

Η άσκηση ξεκίνησε περί τις 11:30 όταν βάσει σεναρίου σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση με επίκεντρο έξι χιλιόμετρα από την Καρδίτσα. Μέρος του κτιρίου του δημαρχείου έχει καταρρεύσει και ακούγεται και έκρηξη που εκτινάσσει υλικά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πάνω από 150 άτομα εργαζόμενοι και επισκέπτες, Ταυτόχρονα προκλήθηκε πυρκαγιά στο δυτικό τμήμα του κτιρίου και τις πρώτες στιγμές επικρατεί πανικός με τραυματίες να ζητούν βοήθεια και την κυκλοφορία στους δρόμους να έχει διακοπεί.

Στον χώρο, μετά την ενημέρωση που προηγήθηκε, άρχισαν να φθάνουν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά και ξεκίνησε άμεσα η οργάνωση της υγειονομικής φροντίδας, η κατάσβεση της πυρκαγιάς και η προσπάθεια ρύθμισης του χώρου παρουσία και της ΕΜΑΚ που επίσης έχει αφιχθεί.

Τόσο εντός του περιβάλλοντος χώρου του νέου δημαρχείου, όσο και εκτός αυτού έχει στηθεί με ταχύτητα ένας μηχανισμός περίθαλψης και μεταφοράς των τραυματιών που βρίσκονταν σε διάφορα σημεία του δημαρχείου και των γύρω εγκαταστάσεων. Παράλληλα γίνεται ενημέρωση και παρέχεται ψυχολογική στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων (νεκρών και τραυματιών). Την ίδια ώρα δίνονται οδηγίες στα υγιή άτομα για την αποφυγή συνωστισμού και πανικού ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το επικοινωνιακό κομμάτι της άσκησης με την ενημέρωση των ΜΜΕ που με την σειρά τους παρέχουν πληροφορίες στο κοινό.

Προστίθεται σταδιακά οπτικό υλικό από την άσκηση….

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: