Σε οδό Γεωργίου Κούτρα μετονομάζεται η οδός Γκίκα στο Μουζάκι – Άλλες δύο μετονομασίες οδών
21 June 2024
ΗΠΑ για απειλές Χεζμπολάχ στην Κύπρο: Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν καταστροφική για τον Λίβανο
21 June 2024

Aνησυχία ενόψη φθινοπώρου για τα ακαθάριστα ποτάμια και τα αναχώματα στο Δήμο Μουζακίου

Την ανησυχία του για την κατάσταση των ποταμών Μέγα και Παμίσου, όσον αφορά τον καθαρισμό τους και την αποκατάσταση των αναχωμάτων εξέφρασε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφ. Στάθης κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για την λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής το απόγευμα της Πέμπτης (20/6)

απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Βασ. Τσιώνα που ζήτησε να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η προστασία της Δημοτικής ενότητας Παμίσου από τους ποταμούς Παμίσου και Μέγα που στον Daniel «έπνιξαν» τις Κοινότητες και ποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

.«Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τα αναχώματα και οι κάτοικοι προφανώς και δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Περιφέρεια έχει όλη την καλή διάθεση να τρέξει τα συγκεκριμένα έργα, αν όμως δεν γίνει κάτι δραματικά γρήγορα για να προλάβουμε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ο χειμώνας θα είναι ξανά δύσκολος. Αυτή είναι η πραγματικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος δηλώνοντας ότι είναι δυστυχώς αναρμόδιος να απαντήσει για το πότε θα γίνουν αυτά τα έργα ούτε φυσικά να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Σε παρεμβάσεις τους ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Β. Φροξυλιάς και ο Δημοτικος Σύμβουλος της παράταξής τους κ. Ηλ. Σερίφης επισήμαναν την ανάγκη η Δημοτική Αρχή να αναδεικνύει σε κάθε ευκαιρία και να ασκήσει πίεση για την επίσπευση των έργων προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που φοβούνται ότι θα ξαναζήσουν τα ίδια.

Προβληματισμός για τις αποκαταστάσεις εκτός του «πακέτου» του Υπ. Υποδομών

.Το ζήτημα των αποκαταστάσεων που έμειναν εκτός του «πακέτου» των έργων ύψους 81 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και θα υλοποιηθούν από το Υπ. Υποδομών, αλλά και το χρονοδιάγραμμα όσων συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτό έθεσε με ερώτησή του προς το Δήμαρχο ο κ. Φροξυλιάς, ο οποίος ζήτησε στοιχεία για το ποια σημεία συμπεριλήφθηκαν και ποια έμειναν εκτός κι αν τα γνωρίζουν οι Πρόεδροι, ενώ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το πως και το πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν την αποκατάσταση όλων των σημείων και να ανακοινωθεί τώρα η σχετική χρηματοδότηση γιατί ο χρόνος δεν θα είναι σύμμαχός τους.

«Πρέπει να λάβουμε σθεναρά θέση. Και η θέση είναι μία: την αγάπη για τον τόπο μας να την κάνουμε πράξη» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ έκανε ειδική μνεία στη ανάγκη αποκατάστασης του δρόμου Μουζακίου – λίμνης Πλαστήρα.

Απαντώντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι το σύνολο των αποκαταστάσεων που πρότεινε ο Δήμος Μουζακίου θα άγγιζε τα 160 εκατ. ευρώ χρήματα που προφανώς δεν μπορούσε να διαθέσει στην παρούσα φάση η κυβέρνηση, διαθέτοντας όμως ένα πολύ σημαντικό ποσό με το οποία θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι σημαντικότερες ανάγκες αποκαταστάσεων και τα υπόλοιπα θα προσπαθήσει ο Δήμος να καλύψει από τις δικές του μικρότερες χρηματοδοτήσεις, αλλά δεν θα πάψει να διεκδικεί και νέες χρηματοδοτήσεις. Όσον αφορά τα σημεία ο κ. Στάθης ανέφερε ότι είναι γνωστά στους περισσότερους Προέδρους και είναι στη διάθεση όλων διευκρινίζοντας πάντως ότι τα περισσότερα σημεία δεν είναι σε δημοτικό αλλά περιφερειακό δίκτυο. Όσον αφορά την αποκατάσταση στο Ανθοχώρι ο κ. Στάθης επανέλαβε ότι αν και η πλέον δαπανηρή συμπεριλήφθηκε και θα υλοποιηθεί, αλλά θα προταχθούν οι αποκαταστάσεις σε γέφυρες λόγω του πλαισίου χρηματοδοτήσεων και των «σφιχτών» χρονοδιαγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης

Σχετική με τα παραπάνω ήταν και η ερώτηση του κ. Ηλ. Σερίφη που ζήτησε να μάθει γιατί στην πρόσφατη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου δεν κλήθηκαν στη σύσκεψη ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς και οι Δημοτικοί σύμβουλοί της. Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Σερίφης εξέφρασε την θέση ότι πρέπει στο εξής όταν επισκέπτεται το Δήμο κυβερνητικό κλιμάκιο να καλούνται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για να μπορεί να ασκείται μεγαλύτερη πίεση για την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Ο κ. Στάθης παραδέχθηκε ότι ο κ. Σερίφης δεν έχει άδικο αλλά όπως είπε δεν στάλθηκαν ιδιαίτερες προσκλήσεις, αλλά δεν αποκλείστηκε κανείς όπως και ο ίδιος και η αντιπροσωπεία των κατοίκων της Οξυάς που παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/a%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%88%CE%B7-%CF%86%CE%B8%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%87%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: