«Έχει δρόμο ακόμη…» η κατασκευή του οδικού τμήματος Δέλτα – Καρδίτσα
14 July 2024
Επίθεση κατά Τραμπ: Ένα μαύρο παπούτσι παρέμεινε στην κόκκινη μοκέτα της σκηνής…
14 July 2024

Σοβαρό επεισόδιο και πληροφορίες για πυροβολισμούς σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ

Σοβαρό περιστατικό -πιθανότατα με πυροβολισμούς- και στόχο τον Ντόναλντ Τραμπ σημειώθηκε λίγο μετά τη 1:00 η ώρα Ελλάδας, ξημερώματα Κυριακής, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του πρώην προέδρου στην Πενσιλβάνια.

Οι πρώτες -συγκεχυμένες- πληροφορίες που μετέδιδαν τα αμερικανικά Μέσα έκαναν λόγο για ήχο ή ήχους που παρέπεμπαν σε έκρηξη ή πυροβολισμούς.

Εκείνη την ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Ο πρώην πρόεδρος οδηγήθηκε άρον άρον έξω έξω από την έδρα της ομιλίας από το προσωπικό ασφαλείας του.

Τη στιγμή που ακούστηκε ο ήχος της έκρηξης ο Τραμπ φάνηκε να πιάνει το αυτί του μορφάζοντας από πόνο και λίγο να πέφτει στο έδαφος ενώ γρήγορα περικυκλώθηκε από την ένοπλη ασφάλεια.

Φάνηκε να μένει πεσμένος για περίπου ένα λεπτό.

Στη συνέχεια, στάθηκε όρθιος και σήκωσε τη γροθιά του στον αέρα, πριν οδηγηθεί εκτός σκηνής και επιβιβαστεί σε όχημα για να απομακρυνθεί από το σημείο.

Καθώς τον απομάκρυναν είχε αίμα στο αυτί του.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό.

Στις 2 τα ξημερώματα εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο πρώην Πρόεδρος είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Η πρώτη επίσημη ενημέρωση εκ μέρους του επικεφαλής επικοινωνίας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ανέφερε:

«Ένα περιστατικό συνέβη το βράδυ της 13ης Ιουλίου σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια. Η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service) έχει εφαρμόσει προστατευτικά μέτρα και ο πρώην Πρόεδρος είναι ασφαλής. Αυτήν την ώρα διεξάγεται έρευνα της Μυστικής Υπηρεσίας και περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν όταν είναι διαθέσιμες».

«Απόπειρα δολοφονίας»

Το NBC επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της της αμερικανικής αστυνομίας μετέδωσε ότι σύμφωνα με αυτούς υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι το περιστατικό συνιστά απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου.

Για «επίθεση» κατά του Τραμπ έκανε λόγο στην διατύπωσή του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δηλώοντας σοκαρισμένος.

2:30: Πληροφορίες για δύο νεκρούς

Στις 2:30 το Skynews μετέδωσε ότι ο δράστης των πυροβολισμών είναι νεκρός, ενώ υπήρχε ένας ακόμη νεκρός μεταξύ του ακροατηρίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post μέσω X επικαλούμενος εισαγγελικό λειτουργό της κομητείας Μπάτλερ.«Ένας άνθρωπος που είχε πάει στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια κι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία σκοτώθηκαν, ανέφερε»

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: