Γαλλία: Πρώην στρατιωτικός επίλεκτος σκοπευτής, ο άνδρας που αιματοκύλισε γενέθλια και αυτοκτόνησε
15 July 2024
Τόμας Κρουκς: Δείτε σε διαφήμιση της BlackRock τον παρ’ ολίγον δολοφόνο του Τραμπ
15 July 2024

Νομική κίνηση του Δήμου Σοφάδων κατά Μ.Π.Ε. που αφορά αιολικό σταθμό

Την υποβολή αντιρρήσεων απόψεων κατά μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που αφορά αιολικό σταθμό, αναθέτει σε δικηγόρο, ο Δήμος Σοφάδων, μετά από σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής.

Ειδικότερα πρόκειται για την ΜΠΕ με τίτλο «Κατασκευή και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας(ΑΣΠΗΕ) ισχύος 72,45 MW στις θέσεις “Λυκομνήματα – Ρέλια – Ταμπούρια” στις Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού και Μακρακώμης του Δήμου Μακρακώμης Π.Ε> Φθιώτιδας, στις Δ.Ε. Ρεντίνης και Μενελαΐδος Δήμου Σοφάδων, Π.Ε. Καρδίτσας και στις Δ.Ε. Κτημενίων και Φουρνά Δήμου Καρπενησίου, Π.Ε. Ευρυτανίας».

Η Μ.Π.Ε. υπέβαλλε προς έγκριση η Εταιρεία «WPD ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 3 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» τον Μαΐο 2024 και η προθεσμία της δημόσιας διαβούλευσης (δηλαδή υποβολής Αντιρρήσεων – Απόψεων κατά του εν λόγω έργου εκ μέρους του ενδιαφερόμενου κοινού και των φορέων στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο) λήγει στις 30 Αυγούστου 2024.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής και δήμαρχος Σοφάδων κ. Κατσής είναι γνωστό ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δασαρχείου Φουρνά είναι στην διαδικασία της αδειοδότησης άλλες 48 ανεμογεννήτριες, σε σύνολο 79, και η αδειοδότηση στην περιοχή Κοκκαλίων – Οξυάς – Βορειοδυτικών Βαρδουσίων, οι οποίες έχουν κοινή διέλευση από την περιοχή του Δήμου Σοφάδων είναι σε εξέλιξη.

Βάσει των ανωτέρω, συνέχισε, κρίνεται σκόπιμο και αναγκαίο ο Δήμος Σοφάδων να καταθέσει στοιχειοθετημένες και εμπεριστατωμένες Αντιρρήσεις – Απόψεις στην ανωτέρω διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με την ανωτέρω Μ.Π.Ε., με στόχο αυτές να αξιοποιηθούν και στα επόμενα στάδια.

Η υποβολή στοιχειοθετημένων (νομικά και ουσιαστικά) απόψεων στο στάδιο αυτό λαμβάνεται υπόψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην περίπτωση που η αδειοδοτούσα αρχή τις απορρίψει χωρίς ειδική αιτιολογία, εξ ου και είναι σημαντικό νομικό εργαλείο στην προσπάθεια αποτροπής της αλόγιστης εγκατάστασης Αιολικών Σταθμών μετά των συνοδών τους έργων (τα οποία προκαλούν ίσως και σοβαρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση από την σημειακή εγκατάσταση των ανεμογεννητριών).

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%BC-%CF%80-%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: