Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη
28 July 2024
Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού δυο ορειβατών στα Λευκά όρη
28 July 2024

Ανταμώνουν οι Αργιθεάτες στον Άγιο Νικόλαου Βλασίου (+Φωτο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 28 Ιουλίου το 25ο Αντάμωμα Αργιθεατών στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου Καρδίτσας.

Η καθιερωμένη ετήσια συγκέντρωση των Αργιθεατών εντάσσεται τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αργιθέας με διάρκεια 4ημέρου και με την κορύφωση των εκδηλώσεων να είναι το γλέντι υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και χορευτικών συγκροτημάτων στα 1.400μ. υψόμετρο!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πέραν του οικοδεσπότη Δημάρχου Αργιθέας Α. Στεργίου οι Βουλευτές Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός, Ασημίνα Σκόνδρα και Αριστοτέλης Σπάνιας, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Τέλιος, αντιδήμαρχοι των Δήμων Αργιθέας και Μουζακίου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Οι δράσεις του 4ημέρου ξεκίνησαν την Πέμπτη (25/7) με τη 6η Συνάντηση Νεολαίας και μουσική εκδήλωση στη λίμνη Στεφανιάδας, ακολούθησε την επόμενη ημέρα εκδήλωση αστροπαρατήρησης και πεζοπορίας ενώ το βράδυ του Σαββάτου ρεμπέτικη βραδιά στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου.

Τα τελευταία χρόνια τροποποιήθηκε η ημερομηνία του ετήσιου ανταμώματος από την καθιερωμένη 1η Κυριακή του Ιουλίου στην τελευταία ενώ το 2023 το αντάμωμα έλαβε χώρα στο Ανθηρό.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, είναι δε ενταγμένες με τη συνεργασία της ΑΝΚΑ Καρδίτσας, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης Leader.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: