Φωτιά τώρα στους Τοξότες Ξάνθης
8 September 2024
ΠΟΜΙΔΑ: Ικανοποίηση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα ακίνητα
8 September 2024

Συγκροτήθηκε κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος για την Π.Ε. Καρδίτσας

Σε συγκρότηση Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητος Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.) για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Έργο του κλιμακίου είναι ο έλεγχος τήρησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και γενικά της εφαρμογής της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο αναλυτικά το κλιμάκιο, θα διενεργεί αυτοψία σε εγκαταστάσεις ή δραστηριότητες, ιδίως όταν πιθανολογείται ότι η λειτουργία τους υποβαθμίζει το περιβάλλον, θα κάνει τις απαραίτητες συστάσεις και υποδείξεις για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα συντάσσει σχετική έκθεση και θα εισηγείται τις επιβλητέες κυρώσεις, σύμφωνα με το νόμο «για την προστασία του περιβάλλοντος», όπως ισχύει.

Για τη διενέργεια των ελέγχων το κλιμάκιο έχει το δικαίωμα να εισέρχεται σε κάθε είδους εγκατάσταση, οποτεδήποτε, τηρώντας τους όρους ασφαλείας που ισχύουν για κάθε εγκατάσταση, είτε αυτές βρίσκονται σε λειτουργία είτε όχι, ακόμη κι αν δεν παρευρίσκεται ο ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος λειτουργός και συνοδεύονται εφόσον είναι δυνατόν, από εντεταλμένο εκπρόσωπό τους. Οι υπεύθυνοι λειτουργίας των εγκαταστάσεων έχουν υποχρέωση να παρέχουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες και γενικά να διευκολύνουν τον έλεγχο.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τους παρακάτω υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας:

1.Την προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος Π.Ε. Καρδίτσας Χριστίνα Ρουβολή, με αναπληρώτρια την Ευαγγελία Σκόνδρα, ΠΕ Περιβαλλοντολόγο

2.Την προϊσταμένη του Τμήματος Χορήγησης Αδειών, Ανάπτυξης, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Καρδίτσας, Τεγγελίδου Αθηνά ΠΕ Πολιτικό Μηχανικό με αναπληρώτρια την Κολοκύθα Άλκηστη, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Καρδίτσας.

3.Τον προϊστάμενο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καρδίτσας, Σταμάτη Χατζηνικολιδάκη, με αναπληρώτρια την υπάλληλο της ίδιας Δ/νσης Κυριακή Τσιαπόκη, Τ.Ε. Επόπτη Δημόσιας Υγείας

4.Την προϊσταμένη του Τμήματος Γεωργικών Μηχανημάτων και Αγροτικού Εξηλεκτρισμού, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καρδίτσας, Φασιανού Παρασκευή,’ με αναπληρωτή τον προϊστάμενο του Τμήματος Αλιείας, της ίδιας Διεύθυνσης, Κοτρώτσιο Ιωάννη, ΠΕ Γεωτεχνικών/Γεωπόνων
Γραμματέας της Επιτροπής ορίστηκε η Μαρία Κωστάνογλου, ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός με αναπληρώτρια την Ευαγγελία Σκόνδρα, ΠΕ Περιβαλλοντολόγο.

Στο κλιμάκιο θα καλείται να συμμετέχει και εκπρόσωπος του Δήμου στην περιοχή του οποίου διενεργείται ο έλεγχος, εφ’ όσον κρίνεται απαραίτητο.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80-%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: