ΑΓΕΤ Ηρακλής: Νέος Γενικός Διευθυντής Εμπορίας ο Χάρης Παπουλίδης
10 September 2024
General Mills: Ισχυρή πτώση κερδοφορίας το 2023 – Προσδοκίες για διατήρηση δυναμικής μεγεθών φέτος
10 September 2024

Ξεκινά η εκπόνηση της μελέτης ανάπλασης και αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη

Τη σύμβαση για την εκπόνησης της μελέτης «Αρχιτεκτονική ανάπλαση και αξιoποίηση του περιβάλλοντoς χώρου και των κτιρίων του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη» ποσού 380.742 ευρώ (με ΦΠΑ) υπέγραψε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Β. Τσιάκος με τον εκπρόσωπο της ένωσης οικονομικών φορέων «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε.» και «ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΜ ΕΠΕ» που αναδείχθηκε μειοδότης με μέση έκπτωση 61,19% στο σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος για την ανάθεση της μελέτης αρχικού προϋπολογισμού 791.075,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση ο ανάδοχος θα παρέχει υπηρεσίες σύνταξης ολοκληρωμένης μελέτης μέχρι τεύχη δημοπράτησης, με σκοπό την ωρίμανση του έργου «Αρχιτεκτονική ανάπλαση και αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου και των κτιρίων του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη» που αφορά στην αξιοποίηση της έκτασης του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη, συνολικού εμβαδού 55.518 τ.μ., που βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο της πόλης και έχει ένα δυναμικό ανάπτυξης με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα με σκοπό να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος έλξης για τους κατοίκους και να δοθεί χώρος σε νέες δραστηριότητες και εμπειρίες που θα διαμορφώσουν τη μετέπειτα εικόνα της πόλης.

Τα παραδοτέα θα είναι το σύνολο των παρακάτω μελετών :

-Για τον Περιβάλλοντα Χώρο: Αρχιτεκτονική Μελέτη Περιβάλλοντος Χώρου και Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη Περιβάλλοντος Χώρου

-Για τα Υφιστάμενα Κτίρια: Αρχιτεκτονική Μελέτη Υφιστάμενων Κτιρίων, Μελέτη Παθητικής Πυροπρoστασίας Κτιρίων, Αποτύπωση Φέροντος Οργανισμού Υφιστάμενων Κτιρίων, Έλεγχος Στατικής Επάρκειας Υφιστάμενων Κτιρίων ,Μελέτη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Υφιστάμενων Κτιρίων, Μελέτη Ενεργητικής Πυροπροστασίας και Μελέτη Ενεργειακής Απόδoσης Υφιστάμενων Κτιρίων.

Τα στάδια των Αρχιτεκτονικών Μελετών, Στατικών Μελετών, ΗΜ Μελετών και της Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης που θα παραδοθούν από τους μελετητές είναι το Στάδιο της Οριστικής Μελέτης και της Μελέτης Εφαρμογής. Οι μελέτες θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο μελέτης εφαρμογής.

Επισημαίνεται ότι στο αντικείμενο της παρούσας σύμβασης περιλαμβάνεται και η υποστήριξη της μελέτης προς έγκριση της ή γνωμοδότηση από άλλους φορείς ή όργανα όπως π.χ. το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Η συνολική προθεσμία ολοκλήρωσης των παραπάνω μελετών είναι 9 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι μελέτη έχει ενταχθεί στον Άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί αφενός μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών και αφετέρου από ΣΑΤΑ του Δήμου

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B7

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: