Σχολικά λεωφορεία: 214 παραβάσεις σε 1.621 ελέγχους της Τροχαίας ανήμερα του αγιασμού
11 September 2024
Σκλαβενίτης: Καταργεί την εξαήμερη εργασία
11 September 2024

Κινητοποίηση στη Δ/νση Δ.Ε. Καρδίτσας: «Αν κλείσουν τα τμήματα θα κλείσουν και τα σχολεία και θα πεθάνουν τα χωριά μας» (+Φωτο +Βίντεο)

«Μια νύχτα μας πλημμύρισαν, μια νύχτα μας κλείνουν το σχολείο μας…».

Αυτό το σύνθημα σε πλακάτ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου- Λυκειακών Τάξεων Ιτέας κατά την σημερινή κινητοποίηση στα γραφεία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών των ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου και των ΕΠΑΛ που «κόπηκαν» από το Υπουργείο Παιδείας, δίνει το στίγμα της απόγνωσης και της αγανάκτησης που έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους κατοίκους 5 μεγάλων κοινοτήτων της ΠΕ Καρδίτσας, όπου λειτουργούν λύκεια στα οποία η συγκεκριμένη απόφαση δίνει όπως αναφέρουν οι ίδιοι τη «χαριστική βολή».

«Αν κλείσουν τα τμήματα, θα κλείσουν και τα σχολεία. Τα χωριά μας θα πεθάνουν γιατί δεν θα υπάρχει κανείς νέος να μείνει με την οικογένειά του. Αυτό θέλουν οι κυβερνώντες;» τόνισε χαρακτηριστικά μια μητέρα μαθητή που κυριολεκτικά μια μέρα πριν ανοίξει το σχολείο του ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλο σχολείο να ενταχθεί σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον, να πηγαινοέρχεται καθημερινά κάποιες δεκάδες χιλιόμετρα και να προσπαθεί να συγκεντρωθεί στο στόχο του για τις Πανελλήνιες εξετάσεις εν μέσω τέτοιων ανατροπών .

«Με τι τελευταίες αποφάσεις, ουσιαστικά κλείνουν τα σχολεία. Σήμερα στα υπόλοιπα σχολεία είχαν αγιασμούς και τα παιδιά από την Ιτέα, το Λεοντάρι, τη Μαγούλα το Προάστιο και τη Μητρόπολη τους είπαν: φύγε από το σχολείο. Αυτή η κίνηση, ένα χρόνο μετά τον Daniel όπου πέρυσι δεν είχαν σπίτι και φέτος δεν έχουν σχολείο είναι πρόκληση, δείγμα θράσους της κυβέρνησης που ενώ υπόσχεται ότι θα τους ξελασπώσει τους ξαναρίχνει σε ένα βούρκο» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας κ. Αλ. Φυτσιλής στη συνάντηση των δεκάδων διαμαρτυρόμενων μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών με τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κων. Ζαχαρή.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαχαρής ακούγοντας και τα όσα ανέφεραν και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συμμερίζεται πλήρως το αίτημά του και τόνισε ότι η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε προβεί σε όλες τις ενέργειες για να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα ολιγομελή τμήματα, εκτός από 6 τμήματα που είχαν από 1 μαθητή για τα οποία και η δική της εισήγηση τον περασμένο Ιούλιο ήταν αρνητική και αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Υπουργείου στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν άλλα 9 ολιγομελή τμήματα και 3 τομείς των ΕΠΑΛ κόντρα στην εισήγηση της Δ/νση.

Ο ίδιος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις άμεσες ενέργειες της Δ/νσης που ζήτησε εγγράφως από το Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφασή του, ενώ έχει συνεχείς επαφές με την Περιφερειακή Δ/νση και αρμόδιους στο Υπουργείο, και απέστειλε και τις σχετικές διαμαρτυρίες της ΕΛΜΕ και των Συλλόγων. Η εκτίμησή του είναι ότι η απόφαση είναι υπό επανεξέταση και είναι πιθανόν να αλλάξει για κάποια τουλάχιστον από τα τμήματα.

Αποχωρώντας από τη συνάντηση οι συγκεντρωμένοι συμφώνησαν ότι απαιτείται να ασκηθεί έντονη πίεση προς κάθε κατεύθυνση και ως αντίδραση, μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι παρόντες αύριο στα σχολεία τους και να μην δεχθούν τη μετακίνησή τους.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4-%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CE%B4-%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%C2%AB%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: