Αυτές ψηφίστηκαν οι καλύτερες πόλεις του κόσμου
12 September 2024
Μύκονος: Εισαγγελική έρευνα για ταχύπλοο καταμαράν που μετακινήθηκε κατά την επιβίβαση
12 September 2024

Δυναμική κινητοποίηση στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Ιτέας για την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων (+Φωτο +Βίντεο)

Δυναμική είναι η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου – Λυκειακές Τάξεις Ιτέας αλλά και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας στην απόφαση του Υπουργείου να μην εγκρίνει τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το τρέχον σχολικό έτος.

Μετά τη χθεσινή έντονη παρουσία του μαθητών και γονιών στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η ΕΛΜΕ Καρδίτσας στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα (Πέμπτη 12/9) το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών και γονέων στο χώρο του σχολείο με αίτημα να εγκριθούν και τα τρία ολιγομελή τμήματα που επρόκειτο να λειτουργήσουν στο σχολείο.

Πρόκειται για τα τμήματα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θετικών Σπουδών της Β’ Τάξης και το τμήμα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής της Γ’ Τάξης στα οποία συνολικά είχαν εγγραφεί 12 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που με βάση την απόφαση θα πρέπει να παρακολουθήσουν τα τμήματα της επιλογής του στον Παλαμά.

Στο πλευρό γονέων και μαθητών που ζητούν την λειτουργία των τμημάτων στο σχολείο τους αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική «εξορία» που τους επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας βρέθηκε και η Δημοτική Αρχή Παλαμά με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σωκρ. Δασκαλόπουλο αλλά και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων που εξυπηρετεί το σχολείο, αλλά και η ΕΛΜΕ Καρδίτσας που στηρίζει πλήρως το αίτημά τους.

Μάλιστα στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε και ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη του παρακείμενου κόμβου και πορεία με τους συγκεντρωμένους να δείχνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί μια απόφαση που θεωρούν ότι θα βάλει «ταφόπλακα» στη λειτουργία του σχολείου και εκθέτει μαθητές και γονείς σε απίστευτη ταλαιπωρία βάζοντας εμπόδιο στην μόρφωση και την επίτευξη των στόχων εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CF%8D%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BC%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: