Πύραυλος έπληξε πλοίο υπό ελληνική διαχείριση με σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα
12 September 2024
ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με νέες ποινικές κατηγορίες ο Χάρβεϊ Γουάινστιν
12 September 2024

Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για την αυτοδίκαιη και χωρίς αξιολόγηση μονιμοποίηση εκπαιδευτικών (+Φωτο +Βίντεο)

Παρέμβαση υπέρ της αυτοδίκαιης μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμπλήρωσαν την προβλεπόμενη από την σχετική νομοθεσία διετία ως δόκιμοι, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης έκανε το μεσημέρι στα γραφεία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας η ΕΛΜΕ.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Αλ. Φυτσιλή, τον Αντιπρόεδρο κ. Απ. Καραγιάννη και το μέλος του ΔΣ κ. Ελ. Καραμήτρου πλαισιωμένη από εκπαιδευτικούς που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους κατέθεσαν ομαδικές αιτήσεις συνολικά 14 εκπαιδευτικών που διορίστηκαν το 2020 και το 2021 και συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους και ζητούν να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως, με βάση τα προβλεπόμενα του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Παράλληλα η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Κων. Ζαχαρή στον οποίο έθεσαν το αίτημα των συναδέλφων τους ζητώντας να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ και να αντιμετωπιστεί θετικά επικαλούμενη και σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείο Αθηνών που ακυρώνει απόφαση της Διευθύντριας της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής, που ανακάλεσε τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης εκπαιδευτικών που είχαν διοριστεί το 2020 θεωρώντας αυθαίρετη την ανάκληση και τη σύνδεσή τους με την αξιολόγηση των νεοδιόριστων, τονίζοντας ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2022 που εκδόθηκαν δεν είχε ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό περιεχόμενο υλοποίησης της εν λόγω διαδικασίας με βάση τον ν. 4823/2021

Με τη σειρά του ο κ. Ζαχαρής αφού άκουσε τις θέσεις της ΕΛΜΕ και τα όσα του ανέφεραν και οι εκπαιδευτικοί που ζητούν την αυτοδίκαιη μονιμοποίησή τους σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, αναφέρθηκε στις έως τώρα ενέργειες της Δ/νσης που τηρώντας όπως είπε το Νόμο για την αξιολόγηση που έχει ισχύ από την δημοσίευσή του στο ΦΕΚ, δεν προχώρησε σε καμία αυτοδίκαιη μονιμοποίηση αλλά κίνησε πέρυσι τις διαδικασίες αξιολόγησης για 110 εκπαιδευτικούς, οι οποίες ολοκληρώθηκαν για τους 48 οι οποίοι και μονιμοποιήθηκαν.

Από τους υπόλοιπους κάποιες διαδικασίες είναι σε εξέλιξη αλλά δεν προχώρησαν όχι με ευθύνη των εκπαιδευτικών λόγω έλλειψης αξιολογητών της ειδικότητάς τους, ενώ υπήρξαν και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην αποχή από τις διαδικασίες που έχει αποφασίσει η ΕΛΜΕ. Η θέση του είναι ότι η δικαστική απόφαση που επικαλείται η ΕΛΜΕ αφορά μόνο τους προσφεύγοντες και δεν δημιουργεί δεδικασμένο ενώ διαφώνησε με τον χαρακτηρισμό της αξιολόγησης ως μια τιμωρητική διαδικασία τονίζοντας ότι όπου προχώρησε σε τοπικό επίπεδο οι εκπαιδευτικοί αξιολογήθηκαν με υψηλούς βαθμούς.

Σε κάθε περίπτωση δεσμεύθηκε ότι οι ομαδικές αιτήσεις των εκπαιδευτικών θα συζητηθούν στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει το ΠΥΣΔΕ την επόμενη εβδομάδα, αλλά επανέλαβε ότι υπάρχει ένας Νόμος που δεν μπορεί να παραβλεφθεί.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: